KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

EDUCAȚIE: Unitățile de învățământ vor fi închise luni și marți în București, din cauza CODULUI PORTOCALIU de ger năpraznic/

Breaking News:
 

A murit Tudor Postelnicu – “Am fost un dobitoc!”

Cel care în 1990 s-a autodefinit ca fiind un dobitoc, Tudor Postelnicu, fostul șef al Securității, a murit. Postelnicu era internat la Spitalul Militar, cu grave probleme respiratorii. Decesul a fost confirmat, pentru Digi24, de soția lui Postelnicu.
Postelnicu, ticălosul care din funcția de șef al Securității lui Ceaușescu a nenorocit mulți români, a murit la vârsta de 86 de ani.
În timpul unui proces, Tudor Postelnicu și-a justificat deciziile și acțiunile spunând: “Am fost un dobitoc!” 

Tudor Postelnicu a facut parte din Comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului din anul 1977, fiind numit apoi seful Departamentului Securitatii Statului, scrie HotNEWS.

Numele lui Tudor Postelnicu este legat de urmarirea si persecutarea mai multor disidenti, printre care Paul Goma, Ion Caraion, George Constantin si Gheorghe Ursu.

Postelnicu a fost arestat in timpul Revolutiei, iar pe 2 februarie 1990 a fost judecat de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti alaturi de Emil Bobu, Manea Manescu si Ion Dinca.

Aici, licheau de Postelnicu dă mâna cu dictatorul Ceaușescu

A fost condamnat la inchisoare pe viata, i-a fost confiscata averea si a fost privat de unele drepturi civile. A facut recurs si, in urma acestuia, i-a fost schimbata incadrarea din genocid in omor deosebit de grav. El a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare.

In 1997 Postenicu a fost din nou condamnat la 18 ani de inchisoare, pentru omor deosebit de grav, in dosarul Autobuzul, privind trei tineri omorati din ordinul Securitatii, dupa ce i-au luat ostatici pe calatorii unui autobuz, in incercarea de a fugi in Occident.

Tudor Postelnicu a executat doar 7 ani de inchisoare. In 2009, el a fost cercetat de procurori si pentru finantarea teroristului Carlos Sacalul.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.