Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader anunță modificarea abia peste 10 zile, prin OUG, a recursului compensatoriu /  ACTUALITATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 26 

Breaking News:
 

Armata îşi ia sistem de rachete de 4 miliarde de euro, fără dezbatere sau competiţie între producători

Şefii Armatei Române şi-au dat seama că alocarea a 2% din PIB nu mai este suficient, ţinând cont de ameninţările primite din partea Rusiei, şi solicită 4 miliarde de euro pentru achiziţionarea unui sistem de rachete pentru apărarea antiaeriană.

sursa foto ziuaconstanta.ro

Anunţul a fost făcut joi, la Smârdan, de către generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major. Acesta a participat la un exerciţiu militar comun româno-american, exerciţiu la care au mai luat parte Florin Lazăr Vlădică, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, John Gronski, locţiitorul comandantului forţelor terestre americane din Europa, şi Dean Thompson, reprezentant al ambasadei SUA la Bucureşti.

Problema este că din informaţiile apărute până acum reiese că, deşi vorbim de cel mai mare contract atribuit vreodată de Armata Română, acesta ar urma să fie pus în practică fără dezbatere sau competiţie între producători.

Reprezentanţii Armatei Române se ascund în spatele confidenţialităţii, dar cei de la Ministerul Apărării vorbesc despre “un sistem care să asigure combaterea ameninţărilor aeriene (avioane, rachete balistice, rachete de croazieră, avioane fără pilot), eficient şi verificat în acţiuni militare”.

Planul face parte dintr-unul mai amplu ce prevede ca, în următorii ani, statul să pună la bătaie aproape 10 miliarde de euro pentru achiziţionarea sistemului de rachete de apărare antiaeriană Patriot, sisteme de rachete HIMARS şi vehicule blindate de luptă 8X8.