Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Nicușor Dan a intrat în cursa internă a USR pentru candidatura la șefia Primăriei Capitalei / JUSTIȚIE: Anchetatorii reconstituie, timp de două zile, crimele din Caracal / Dincă a fost mutat la arestul IPJ Olt / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara de miercuri până vineri /

Breaking News:
 

Atelier pentru jurnaliști – “Defending Media Freedom” – susținut de Ambasada SUA

În perioada 12 – 13 iunie, Freedom House Româniaa organzează  Atelierul pentru jurnaliști “Defending Media Freedom”, ce face parte dintr-un proiect de sprijinire a jurnaliștilor aflați în dificultate, prin folosirea unei abordări multidisciplinare, pentru crearea de noi competențe și facilitarea accesului la formarea profesională.

Iată precizările organizatorilor:

“Vom oferi jurnaliștilor care au fost hărțuiți sau care au nevoie de sprijin bune practici și abilități pentru a lucra sub presiune, pentru a proteja libertatea presei și libertatea de exprimare. Pentru a realiza acest lucru, vom organiza ateliere în care jurnaliști cu experiență, avocați și procurori vor împărtăși bune practici și vor elabora proceduri de gestionare a crizelor.

În cadrul sesiunilor din atelier vom oferi pregătire pe următoarele subiecte:

Directive europene ce influențează munca jurnaliștilor (avertizorul de integritate, fake news, dreptul de autor, jurisprudența CEDO, regulile GDPR, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului)

Legislația suport pentru protecția jurnaliștilor (libertatea de exprimare, protecția surselor, 52/2003, 544/2001, cenzura și protecția muncii în domeniul jurnalismului)

Fact checking (ca proces jurnalistic, dar și din punct de vedere juridic)

Măsuri de siguranță pentru atacuri cibernetice

Răspunderea penală și răspunderea civilă a jurnaliștilor

Studii de caz relevante prezentate de jurnaliști

Invităm jurnaliștii interesați de subiectele menționate să aplice pentru a participa la acest atelier. În caz că numărul jurnaliștilor este mai mare decât locurile disponibile, vom selecta jurnaliștii astfel:

  • au prioritate jurnaliștii care fac muncă de investigație
  • vom selecta doar un jurnalist per redacție/publicație
    dacă au demonstrat etică și integritate în experiența lor profesională.

Atelierul va avea loc la Biblioteca Națională din București, în 12 și 13 iunie, între orele 9:30 și 17:00. Acoperim cheltuielile de transport și cazare pentru jurnaliștii din presa locală.

Jurnaliștii pot aplica până în data de 5 iunie (ora 24:00) trimițând un CV / o biografie la adresa de mail madalina@freedomhouse.ro

Proiectul este  susținut de Ambasada SUA în România.

0 Shares