Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Bilanțul DGA pe 2016: Peste 3.000 de dosare penale înaintate Parchetelor

În baza delegărilor dispuse de procurorii de caz, poliţia judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie  (DGA) – instituție aflată în cadrul Ministerului de Interne, care cuprinde acei ofițeri ce prind în flagrant delict corupții – a efectuat și în anul 2016 acte procedurale şi a participat la instrumentarea unor dosare complexe sub directa coordonare a procurorilor de caz din Direcţia Naţională Anticorupţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism sau structurile teritoriale ale acestora.

În anul 2016, s-au efectuat cercetări şi au fost înaintate la parchet peste 3.000 dosare penale (+4% comparativ cu anul 2015).

Pentru derularea corespunzătoare a cercetărilor, procurorii au emis cu 13,3% mai multe ordonanțe de delegare, comparativ cu anul 2015.

Ca urmare a activităţilor procedurale derulate de poliţiştii D.G.A., s-au emis rechizitorii în 387 dosare penale şi au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în 48 dosare (ceea ce înseamnă un plus de 17%).

Totodată, au fost efectuate cercetări cu privire la 1.935 persoane suspecte, dintre care 348 lucrători M.A.I. (+15%).

În intervalul analizat, au fost inculpate 1.455 persoane, dintre care 245 lucrători M.A.I.

În ceea de priveşte măsurile preventive dispuse, au fost puse în aplicare mandate de arestare faţă de 272 persoane, dintre care 76 la domiciliu. Totodată, faţă de 345 inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar.

La nivelul structurilor unităţii au fost realizate 140 acţiuni de prindere în flagrant, care au vizat 157 persoane cercetate pentru fapte de corupţie sau asimilate.

Un aport deosebit în activitatea de cercetare penală l-au avut investigatorii sub acoperire din cadrul D.G.A., pentru obţinerea de date şi informaţii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni. În acest context, investigatorii sub acoperire ai DGA au efectuat activităţi pentru obţinerea de probe în 78 dosare penale.

Aceste rezultate au fost posibile datorită asigurării suportului tehnic-operativ, fiind cunoscut faptul că anul 2016 a adus evoluţii legislative care au avut un impact semnificativ în activitatea proprie. Astfel, în contextul Deciziei Curţii Constituționale nr. 51/2016, s-a evidențiat o creștere semnificativă a volumului de activitate, fiind puse în aplicare cu 136% mai multe mandate de supraveghere tehnică decât în anul anterior.

La nivelul D.G.A s-a realizat un studiu axat pe datele statistice consemnate în timp, referitoare la lucrătorii M.A.I. inculpaţi, analiză care a evidenţiat faptul că, pentru fapte de corupţie, din totalul angajaţilor M.A.I., au fost inculpaţi 0,18%.

Cazurile reprezentative

Download (DOCX, 20KB)

Denunțuri

Download (DOCX, 16KB)

Bilanțul complet

Download (DOC, Unknown)

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv