Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 

CAB sesizează CJUE asupra Secției speciale, după ce experții CE au cerut în Raportul MCV desființarea ei

Curtea de Apel București (CAB) a decis sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pe tema înființării Secției speciale, la câteva luni după ce experții Comisiei Europene (CE) au recomandat în Raportul MCV desființarea ei.

Adina Florea, procuror-șef adjunct al Secției speciale

Concret, CAB solicită CJUE să stabilească dacă recomandările MCV sunt obligatorii pentru România, dacă CCR poate da garanții suplimentare in dauna dreptului comunitar și dacă modul de numire a procurorilor din cadrul Secției de investigare al magistraților nu afectează drepturile victimelor, scrie Ziare.com.

Iordache beștelește CE după Raportul MCV: Niște experți necunoscuți dau indicații României
Raportul MCV: Comisia Europeană cere suspendarea imediată a aplicării Legilor Justiției și OUG ulterioare
VIDEO. Iordache, gest obscen adresat de la tribuna Parlamentului opoziției: ”Vrem să fim independenți de Comisia Europeană!”
Este pentru prima data când sesizarea CJUE a fost pusă în discuție în fata unui complet de magistrați care judeca în materie penala și este cea de-a treia sesizare a CJUE făcută de o instanta din Romania.

Până în prezent, două instanțe, Tribunalul Olt și Curtea de Apel Pitești, au sesizat CJUE cu privire la rolul MCV și au trimis nouă întrebări la instanța europeană. În esență, aceste sesizări trebuie să lămurească situația privind înființarea Secției pentru investigarea magistratilor și numirea provizorie a șefilor Inspecției Judiciare prin intermediul unei ordonanțe de urgență.

197 Shares