Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR decide pe sesizarea lui Dăncilă pe tema refuzului lui Iohannis de a-i numi miniștri interimari în locul demisionarilor ALDE / Legea care sporește atribuțiile Poliției și Jandarmeriei, pe masa CCR / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara, până vineri /

Breaking News:
 

UPDATE! CCR verifică respectarea organizării referendumului și rezultatele zdrobitoare

UPDATE: Validarea referendumului a fost amânată pentru data de 27 iunie. A fost depusă o contestație, în care se cere infirmarea rezultatelor referendumului.

Curtea Constituţională a României (CCR) va decide, în ședința de miercuri, dacă a fost respectată procedura de organizare şi desfăşurare a referendumului pe Justiție din 26 mai 2019 şi va verifica rezultatele la vot.

Înaintea publicării în Monitorul Oficial, Hotărârea CCR se va prezenta Parlamentului, care se va reuni în ședința comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Rezultatele finale ale referendumului au fost anunțate,pe 3 iunie, Biroul Electoral Central (BEC).

Aproape 6,5 milioane de români au votat DA

La prima întrebare, privind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul “da” a fost de 6.459.383, în timp ce pentru “nu” au optat 1.059.678. Numărul voturilor nule: 403.530.

La întrebarea a doua, privind interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul “da” a fost de 6.477.865, iar pentru “nu” – 1.038.916. Numărul voturilor nule: 407.088. 

345 Shares