Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 

Colonelul Paraschiv – “Fantoma în alb” dărâmă planul lui Dragnea cu “lovitura de stat”: “Nu am avut informaţii de această natură”

Colonelul Cătălin Paraschiv,  “Fantoma în alb” care a coordonat violențele jandarmilor de la Brigada Specială “Vlad Țepeș” la Mitingul Diasporei din 10 august, a declarat, joi, după audierea de la Parchetul Militar în dosarul “Jandarmeria”, că nu a avut informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.

“Eu sunt comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie. Cred că nu vă adresaţi cui trebuie. Eu nu am avut informaţii de această natură. Nu pot să dau mai multe explicaţii, dar sunt militar. Asteptăm să vedem care e părerea procurorilor. Îmi asum toate faptele jandarmilor mei, nu se pune problema, dar ale BSIJ (Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei – n.r.), atâta tot. Brigada Specială a acţionat conform legii, în literii şi în spiritul legii”, le-a spus el jurnaliștilor care l-au asaltat cu întrebări despre lovitura de stat invocată de Jandarmerie în plângerea penală depusă miercuri la DIICOT.

“Nu am fost pus sub acuzare, am calitatea de martor, am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seară şi atâta tot”, a mai spus Cătălin Paraschiv, la ieşirea de la Parchetul Militar.

Este a doua audiere a lui Cătălin Paraschiv în acest dosar, după cea din 23 august de la Parchetul General.

Amintim că aproape 800 de persoane bătute și gazate de jandarmi au depus plângere la Parchetul General.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat marți, în Parlament, că a depus la DIICOT o „acţiune” prin care expune evenimentele petrecute la protest.  

Între timp s-a răzgândit și a trimis Jandarmeria să depună plângere penală, după ce condamnatul la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Liviu Dragnea, a lansat la Antena 3 fumigena cu “protestatarii plătiți din străinătate”, transformată apoi în “lovitură de stat”. 

Poate că Paraschiv nu a primit “tainul” de la Carmen Dan, sau poate că știe ce ilegalitate ar face dacă ar susține – fără probe – că a fost o încercare de lovitură de stat. 

După protestul din 10 august, Carmen Dan l-a împuternicit șef la Jandarmeria Română pe Ionuț Cătălin Sindile, fostul adjunct al lui Sebastian Cucoș, al cărui mandat provizoriu  -înnoit de două ori – a expirat, fără ca președintele Klaus Iohannis să accepte numirea lui definitivă în funcție până la clarificarea în instanță a evenimentelor violente.

Totodată, Carmen Dan l-a numit interimar la șefia Jandarmeriei București pe maiorul Laurențiu Cazan, cel care a coordonat acțiunea în forță a jandarmilor la mitingul din 10 august.

Cazan este cel care a susținut la unison cu Carmen Dan că prefectul interimar al Capitalei, Speranța Cliseru, a semnat ordinul de intervenție în forță a jandarmilor la ora 200.00, deși aceasta susțin ecă a fost “după 12 noaptea”.

Tot Cazan este cel care a declarat, la Comisia de Apărare din Camera Deputaților, că indicativele de pe căștile jandarmilor au fost acoperite cu bandă adezivă pentru că “nu mai corespundeau”.

Despre Paraschiv nu știm să fi primit vreo înaintare în funcție.

În acest context, vă invităm să citiți și:

Lovitură de teatru: Jandarmeria a făcut plângere penală la DIICOT pentru tentativă de lovitură de stat în 10 august la Mitingul Diasporei
Colonelul Paraschiv, aroganțe maxime la audierea la Parchet: “Dar ce? M-ați văzut pe mine agresiv?”

 

Col. Paraschiv, șeful jandarmilor violenți: Gazul CS este foarte legal. Letal nu poate fi de nicio culoare
VIDEO. Jandarmeria refuză să spună cine este bărbatul în alb care a coordonat războiul jandarmilor împotriva manifestanților la Mitingul Diasporei 
Iată ce îi răspunde bărbatul în alb unui protestatar, care l-a întrebat de ce a dat ordin de război: „Ne-ai omorât oameni acolo, mi-ai omorât jandarmi, de-aia. P… mă-tii de nenorocit!”.
88 Shares