Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Judecătoarea Corina Corbu susține interviul la CSM pentru șefia ÎCCJ / Este singurul candidat / JUSTIȚIE: Judecătoria Slatina decide dacă Sorina poate pleca din țară / Procurorul general Bogdan Licu a cerut o ordonanță președințială în acest sens / 

Breaking News:
 

Cum a fost primită șefa ÎCCJ la CCR: “Era atât de întuneric, încât la final am luat haina d-lui Dorneanu pe mine”

Preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a mers anul trecut la CCR pentru o discuție cu președintele acestei instituții, Valer Dorneanu, despre completurile de 5 judecători, unde i s-a spus să lase telefonul în anticameră, iar întâlnirea a avut loc într-o cameră atât de întunecată, încât la final a greşit şi a plecat cu haina lui.

”Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine. Discuția cu domnul Ciorbea a fost foarte recentă și a vizat completurile de 3 judecători. Amănunte o să vă dau cu altă ocazie”, a declarat Cristina Tarcea miercuri, la CSM.

Întrebată de voia Valer Dorneanu, Tarcea a răspuns: ”o justificare a deciziei CCR pronunțată pe completurile de 5 judecători”.

Pe data de 7 noiembrie 2018, Curtea Constituțională a admis, cu 7 voturi ”pentru” și 2 opinii separate sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte care judecă apelul liderului PSD, Liviu Dragnea.

Astfel, CCR a decis că există conflict între Parlament și Curtea Supremă. Drept urmare, în 13 decembrie 2018 s-a efectuat o tragere la sorți pentru toate completurile de 5 judecători repartizate în cursul anului. 

233 Shares