Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

DOCUMENT! Desecretizarea protocolului SRI, Parchetul General, Înalta Curte naște dezbateri aprinse. Cine a semnat din partea Instanței Supreme?

De ce minte Nicolae Popa cand afirmă că NU a semnat pentru ÎCCJ Protocolul cu SRI? (Vezi documentul cu semnătura lui Popa la finalul textului)
Reprezentanții Serviciului Român de Informații au desecretizat, luni, un protocol de colaborare încheiat în 2009 de SRI cu Parchetul General și cu Înalta Curte de Casație și Justiție.
Nicolae Popa, sursa foto avocatura.com

S-a luat decizia de a se desecretiza acest protocol în ideea că el nu mai conține date sau informații care să pună în pericol siguranța națională.

Însă protocolul naște dezbateri aprinse în ceea ce privește autenticitatea și legalitatea lui. Pentru că, cel puțin la prima vedere, el a fost semnat pe 2 septembrie 2009, iar pe el ar apărea semnătura lui Nicolae Popa, fost președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Însă Popa atrage atenția asupra faptului că “domnul Traian Băsescu, președintele României, semnase încă din 14 septembrie decretul pentru pensionarea mea. Pe 1 septembrie, când am împlinit 70 de ani, vârsta de pensionare, deja nu mai eram la Înalta Curte. Așa că nu înțeleg cine, cum și când a putut semna acest protocol”.

Iar Popa continuă cu negarea. Popa a precizat, pentru Q Magazine, că “nu am semnat un asemenea protocol. De altfel, vă rog să vă uitați, el este semnat pe 2 septembrie 2009, când eu plecasem deja de la Curte. Am vorbit cu doamna președinte Cristina Tarcea mai devreme și am rugat-o să mi-l păstreze și mie, să mă uit pe el şi să văd despre ce este vorba. Eu nu am negociat așa ceva cu nimeni, cât am stat la Curte, în niciun caz. La 1 septembrie 2009, când am împlinit 70 de ani, am plecat de la Înalta Curte. Toate formele de pensionare erau deja depuse la CSM. Protocolul este semnat, după cum se poate vedea, la 2 septembrie 2009. Nu m-am întors să semnez așa ceva! Nici nu am mai dat pe la Curte din clipa în care am plecat. Este ceva foarte curios și sper să clarific această situație. Nu știu ce fel de cooperări au avut cei din Parchete, dar, cu siguranță, un judecător nu are ce căuta să facă parte dintr-o asemenea ecuație. Chiar am să mă duc la Înalta Curte și am să consult și documentul, și înregistrările. Pentru mine este mai puțin explicabilă această situație. După cum am văzut la televizor, semnătura este a mea, dar nu vreau să fac deocamdată speculații și nici să dezbat manopere de altă natură”. 

Cristina Tarcea, actualul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, recunoaște că a purtat o discuție cu Nicolae Popa și a precizat că l-a invitat pe acesta la sediul ÎCCJ “să se uite pe documente și să clarificăm lucrurile”.

Download (PDF, 551KB)

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv