Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR a amânat pentru 20 mai verdictul pe completurile de 3 / ÎCCJ a fixat termen pentru dosarul lui Dragnea exact în acea dată / POLITICĂ: Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Lazăr / 

Breaking News:
 

DOCUMENT. Epurare marca PSD: 4.000 de posturi din ministere și ANAF, desființate

Cu vistieria goală după majorări salariale haotice, Guvernul condamnatului penal Liviu Dragnea le dă o lovitură în plex bugetarilor angajați de guvernările anterioare: 4.000 de posturi din ministere și ANAF, inclusiv de conducere, vor fi desființate.
 
 
Iar aceasta, în condițiile în care numai în 2018 au fost angajați 20.000 de bugetari – evident cu ordin de la partid.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a precizat sâmbătă, la Antena 3, că desființare a posturilor a fost discutată în Guvern și va fi analizată cu sindicatele.

Ministrul a insistat că măsura nu are legătură cu modificările de salarizare anunțate și cu necesarul de fonduri la buget, și că din 2019 în sectorul bugetar vor fi aplicate prevederile legii salarizării.

21 de ministere vizate de reduceri de posturi
Un proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică vineri seară, pe site-ul Ministerul Finanțelor, prevede reducerea posturilor în 21 de ministere și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
 
Proiectul este asumat, prin semnătură, de către toți miniștrii în cauză. (Vezi document la finalul articolului).
 
Potrivit documentului, numărul maxim de posturi din cadrul MAE va fi de de 2.421, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat şi cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat, din care 938 în centrala MAE, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat şi cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru serviciul exterior va fi de 1.483.
 
Ministerului Dezvoltării va rămâne cu 839 posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.
 
La MFP, nr. maxim va fi de 1.815, exclusiv demnitarii.
 
Ministerul Justiţiei, aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcţii, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, va fi compus din 390 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului şi cele ale Direcţiei de implementare a proiectelor finanţate din împrumuturi externe (DIPFIE) şi Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP).
 
Ministerul Muncii va avea 359 de posturi, finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.
 
Ministerul Tineretului şi Sportului va avea 138 de posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.
 
Ministerului Agriculturii va rămâne cu 13.999 posturi, din care 638 aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.
 
Ministerului Mediului: 262 posturi.
 
Ministerul Transporturilor va avea 430 de posturi. 
 
Ministerul Educaţiei Naţionaleva avea 458 de posturi .
 
Ministerul Sănătăţii: numărul maxim de posturi va fi de 317, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, din care: 10 posturi aferente Unităţii de Management al Proiectului Băncii Mondiale, denumită în continuare UMPBM; 14 posturi, pe perioada de realizare a obiectivelor investiţionale privind construcţia a 8 spitale regionale; 1 posturi pentru Unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale.
 
Ministerul Culturii: numărul maxim de posturi va fi de 180.
 
Ministerul Comunicaţiilor rămâne cu 178 de posturi.
 
Ministerului Economiei: 166 posturi.
 
Ministerul Energiei: 231 de posturi.
 
Ministerul Fondurilor Europene şi unităţile subordonate: 1.322 posturi.
 
Ministerul Turismului: 223 posturi.
 
Ministerul pentru Mediul de Afaceri: 297 posturi, din care 83 – la birourile care constituie reţeaua economică externă şi la reţeaua externă de promovare a comerţului exterior şi investiţiilor străine.
 
Ministerul Cercetării: 140 posturi.
 
Ministerului Apelor şi Pădurilor: 201 posturi.
 
Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul: 50 de posturi.
 
ANAF şi structurile subordonate vor rămâne cu 24.306 posturi, inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.
 
“Încadrarea în numărul maxim de posturi şi în noua structură organizatorică se face în termenele şi cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal, prin ordin al conducătorului instituției, în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii“, se mai arată în proiect.
 
 
 
0 Shares