Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 
Tupeul nu are margini!

DOCUMENT. Primit în Sindicatul Polițiștilor după moartea lui Gigină, Oprea se disculpă arătând că ÎCCJ a trimis dosarul la Judecătoria Sectorului 1

Primit în 15 iulie ca membru în Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Sistemul de Pașapoarte, deși este judecat pentru uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină, fostul vicepremier Gabriel Oprea, se disculpă că judecătorul de Cameră preliminară de la ÎCCJ a hotărât definitiv că ”nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al Afacerilor Interne, pe care o dețineam în 2015 și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist”.
 
sursă foto: Realitatea. net
 
Astfel, dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Sectorului 1 București, în data de 8 iunie, potrivit sentinței postate de Oprea pe pagina sa de Facebook (vezi documentul la finalul articolului).
 
Fără a avea însă o sentință definitivă după judecarea efectivă a acestui dosar, Gabi Oprea se consideră deja nevinovat, cu de la sine putere, astfel că nu vede niciun impediment în a se înscrie în rândul sindicaliștilor din Poliție. 

Iată ce scrie Oprea duminică, pe Facebook:

”Hotărâre definitivă a ÎCCJ: nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al afacerilor interne, pe care o dețineam în 2015 și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclistAșa cum am susținut în repetate rânduri, am fost singura persoană acuzată de ucidere din culpă, aflată pe bancheta din spate a unui autoturism neimplicat într-un accident rutier.

Iată că, Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat că nu există un raport direct între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale ministrului afacerilor interne și fapta de ucidere din culpă, întrucât în atribuțiile ministrului nu se regăsesc și atribuțiile efective de conducere a autoturismului (ministrul se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcției și calității deținute), precum nici cele concrete de însoțire a autoturismului în care se afla de către un dispozitiv în coloană (respectiv stabilirea directă, de o manieră efectivă a componenței numerice și individuale a persoanelor, felul de alcătuire a dispozitivului, amplasarea concretă în cadrul dispozitivului, chiar desemnarea nominală a polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin, indicarea concretă a vitezei de depasare și traseele de urmat), în condițiile în care, așa cum se reține în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier.

 
Traian Băsescu a avut o replică acidă pentru Gabriel Oprea, după ce acesta a publicat o poză trucată în care apare el, în loc de Traian Băsescu, dând mâna cu Barack Obama: “Vai de capul tău amărâtule… Profesorul doctor, general, Gabriel Oprea, chiar a ajuns tare rău şi jos dacă pentru imagine (fără acoperire) falsifică fotografiile de la întâlnirea mea cu Barak Obama. Înţeleg că falsul este semnalul relansării sale în politică, dar pare că falsul a fost şi semnul sub care şi-a construit toată viaţa marele profesor îndrumător de doctorate. Altfel, eu îi doresc sănătate. Vai de capul tău amărâtule!”

Altfel spus, în reglementările atribuțiilor de serviciu ce decurg din funcția de ministru al afacerilor interne deținută de Gabriel Oprea, nu există situații prevăzute ca în exercitarea lor să poată cauza moartea persoanelor, așa încât nu există nicio legătură, respectiv un raport direct între exercitarea lor și fapta de a ucide, având ca rezultat producerea suprimării vieții din culpă a victimei Gigină Bogdan-Cosmin – se arată în Încheierea pronunțată de Judecătorul de Cameră Preliminară a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Moartea polițistului Bogdan Gigină este o tragedie. O tragedie care nu trebuie folosită de nimeni în scopuri politice sau de altă natură. Am toată încrederea în justiție și am convingerea că în acest dosar construit politic, dreptatea va învinge.

Dosarul accidentului este unul din dosarele construite politic pentru că unora le era teamă de Gabriel Oprea, de nivelul la care ajunsese UNPR în vara anului 2015, de încrederea de care ne bucuram – eu (32%) și partidul (10%) – în rândul populației, de faptele care vorbeau pentru mine, de tot ceea ce am realizat de-a lungul carierei, pentru oameni.

Deși nevinovat, eu am ales onoarea și am plecat din funcțiile de vicepremier pentru securitate națională și ministru de interne într-un guvern bun, din cea de senator, dar și din cea de președinte al UNPR, rămânând președinte fondator. Demisia implică onoarea. Nu demisionezi, dacă îți lipsește onoarea.

România se află astăzi într-o situație dificilă. În anul Centenarului, în loc de unitate, armonie, încredere, între români este sădită ura, dușmania, dezbinarea. Autoritățile nu construiesc, sunt preocupate de agende personale, interese, răzbunări. Țara noastră este izolată politic, îi lipsește echilibrul.

Am revenit în politică tocmai pentru că este nevoie de construcție în zona instituțională, de echilibru politic, de rezultate concrete de care să beneficieze fiecare român, de la nou-născut la pensionar. România mai are o șansă să revină la drumul corect, dacă este condusă de patrioți, de oameni care își iubesc țara și aleg întotdeauna onoarea, nu compromisul”.

Christian Ciocan
Christian Ciocan, slugă pentru Carmen Dan și Gabriel Oprea!

Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România -ce reuneşte 8 sindicate ale poliţiştilor -, este cel care a anunțat că Oprea este mare sindicalist.

”Domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit la data de 15 iulie 2018 cu mai mulți lideri de sindicate din poliție și a fost acceptat ca membru al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Sistemul de Pașapoarte, Regim Permise”, a declarat Ciocan duminică, într-o conferință de presă.  

Întrebat dacă afectează imaginea sindicatului faptul că fostul ministru de Interne este judecat pentru ucidere din culpă a polițistului Bogdan Gigină, Ciocan nu vede nimic ieșit din comun.

„Domnul Oprea a făcut foarte multe lucruri bune pentru Poliția Română, așa cum au făcut și alți miniștri, precum Ursu sau Blaga”, a argumentat el. 

Ciocan a precizat că, în prezent, fostul ministru Gabriel Oprea beneficiază de prezumția de nevinovăție. 

Oprea a fost trimis în judecată în luna mai de procurorii DNA, în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Totodată, a fost deferit justiției administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea comercială respectivă.

Procurorii DNA îl acuză pe Gabriel Oprea de ucidere din culpă:

“Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră.

Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni”.

Christian Ciocan, purtătorul de cuvând al FSDPR, nu riscă vreodată să aibă soarta lui Bogdan Gigină

Tot duminică, Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor (FSDPR) și-a declarat susținerea față de ministrul de Interne, Carmen Dan, în urma violențelor comise de jandarmi față de protestatari – pe care i-au gazat, alungat cu tunuri de apă, bătut și hăituit pe străzi după Mitingul Diasporei ce a avut loc în 10 august.

Potrivit preşedintelui Federaţiei, Carmen Dan nu ar trebui să-şi dea demisia, aşa cum a solicitat, sâmbătă, Gabriela Firea.

„Să ştiţi că noi suntem alături de conducerea ministerului, suntem alături de doamna Carmen Dan, pentru că până când nu există o hotărâre a unei instanţe care să spună altceva faţă de ce este acum, suntem pentru conducerea ministerului şi nu altfel”, a declarat, Ionel Babuş, preşedintele FSDPR.

„La acest moment, procurorul de caz este singurul care instrumentează ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei pe data de 10 august. Deciziile se iau în conformitate cu legea, dar nu neapărat de ministrul Afacerilor Interne (…) Apreciz activitatea ministrului Carmen Dan. Este unul dintre cei mai buni miniştri de Interne pe care România i-a avut”, a declarat şi Christian Ciocan, purtătorul de cuvând al FSDPR.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut sâmbătă la ședința CExN a PSD demisia ministrului Carmen Dan, acuzând-o că a încercat să paseze responsabilitatea către prefectul interimar Speranța Cliseru, care susține că a semnat ordinul de evacuarea a Pieței Victoria după 12 noaptea, în timp de forțele de ordine au gazat în mod repetat oamenii pașnici începând de la ora 16.30. 

Documentul lpe care se bazează Gabi Oprea când spune că este nevinovat

285 Shares