Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 
JILAVA! SECUNDA publică sesizările civice ale cititorilor săi

Fabrică de asfalt ilegală, protejată de Garda de Mediu

Am primit la redacţie o sesizare din parte unor locuitori ai comunei Jilava din județul Ilfov, localitate aflată la o aruncătură de băț de București, de-a lungul drumului național DN5 ce leagă Capitala de Giurgiu. În epistolă se arată cum un afacerist local binecunoscut în zona construcţiilor, Emil Rădulescu, a montat în zona unor locuinţe o staţie mobilă de produs asfalt. Staţia funcţionează noaptea şi este amplasată într-o curte de pe șoseaua principală. Curtea respectivă este împrejmuită de case. Vă lăsăm pe dumneavoastă să vă imaginaţi calvarul prin care trec, din luna mai, o parte dintre locuitorii comunei Jilava.

Jilava fab de asfalt ilegala (5)
Stația de asfalt

Redăm mai jos pasaje din scrisoarea cititorilor noştri:

Bună seara! Sunt M.S. şi vă scriu în legată cu fabrica de asfalt. Problema noastră a apărut de la jumătatea lunii mai, dar am tot fost amăgiţi că lucrările durează câteva zile, căci staţia este una mobila, ce urmează a fi mutată.  Dar noi am observat că în aceeaşi curte a mai apărut o staţie şi mai mare.

In timp lucrărilor de producţie de acolo iese fum însoțit de particule de cenușă și miros puternic de petrol. Dupa cum se stie, aceste substaţe emanate des taţia de asfalt sunt cancerigene.

Poliția blocată la ușă de un paznic!

Sâmbătă chiar nu am mai putut respira, am solicitat ajutor la 112, care au trimis 2 echipaje de politie și unul de pompieri, care nu au putut face nimic, singurul cu care se poate discuta este paznicul, care are o atitudine sfidătoare.

Iar azi când am solicitat o nouă intervenție a politiei s-au baricadat. Practic au refuzat să deschidă poliției.

Au avut activitatea oprită doar o săptămână,  perioadă care a coincis cu control ANAF, de atunci activitatea se desfășoară mai intens noaptea, sâmbăta și duminica,  când cei de la garda de mediu nu pot fi contactați.

Această stație de asfalt se află la adresa Prelungirea Șoseaua Girgiului nr 35a Jilava. Din câte ştim noi distanța minimă dintre staţie şi locuinţe trebuie să fie de minim 0,5 km. Această distanța nu este respectă aşa cum se vede şi din fotografi.

Jilava fab de asfalt ilegala (4)
Acest paznic merită o primă din partea lui Rădulescu – a blocat accesul polițiștilor în curtea fabricii de asflat!!!

Primăria dă amendă mică

Am depus petiție la primărie în numele mai multor locuitori, și am aflat de la biroul de urbanism că a fost solicitat certificat de urbanism. Pentru că nu a depus avize de la instituțiile statului firma nu a primit autorizație de construcție. Dar ei funcționează.

Am mai aflat de la primărie că societatea se numește E.M Prime şi că este deţinută de un asfaltator cunoscut, Emil Rădulescu.

Răspunsul de la primărie a fost unul sec: amenda de la ei este una mică și nu o să conteze pentru Rădulescu.

Garda de Mediu ne vrea sacrificaţi

Am depus și la Garda de Mediu Ilfov o petiție cu titlul clar, situație de urgenta,  iar răspunsul unui inspector a fost unul șocant pentru noi: “Dacă vrem drumuri asfaltate trebuie sa suportăm”.

Am vorbit şi cu şeful de la Garda de Mediu Ilfov care ne-a spus că în 30 de zile vom primi un răspuns!

Vă mulțumim pentru interesul dvs față de situația noastră disperată!

Jilava fab de asfalt ilegala (3)

115 Shares