Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 

Încep negocierile între PE și Consiliul UE pentru şefia Parchetului European. Kovesi, favorită

Parlamentul European, care o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului european, intră miercuri la negocieri, în poziție puternică, cu Consiliul UE, a cărui președinție este deținută de România prin Guvernul Dăncilă, dar care are o poziție slabă, potrivit europarlamentarului PNL Siegfried Mureşan.

sursă foto: Monica Macovei

Iată ce a scris Siegfried Mureşan marţi, pe Facebook:

”Mâine (miercuri – n.r.) are loc prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European şi Consiliului Uniunii Europene (UE) cu privire la desemnarea primului procuror-şef al UE. Parlamentul intră în negocieri cu o poziţie puternică, în timp ce Consiliul intră cu o poziţie slabă. 

Parlamentul European a avut o audiere publică, urmărită de sute de mii de cetăţeni, şi două voturi în Comisiile de specialitate.

În Consiliu, a avut loc doar un vot de probă, la nivel tehnic. Poziţia Parlamentului European este puternică şi foarte clară: candidatul român, doamna Laura-Codruţa Kövesi, este candidatul Parlamentului European. Ea este singurul nostru candidat.

Echipa de negociatori a Parlamentului European are un mandat clar şi fără spaţiu de manevră: să apere candidatul care a câştigat în Parlament şi să se impună în negocierile cu Consiliul.

Cerem Consiliului să ţină cont de evaluarea comisiei de experţi independenţi europeni, precum şi de audierea şi votul din două comisii de specialitate ale Parlamentului European şi să confirme cât mai rapid desemnarea doamnei Kövesi drept procuror-şef european.

Este necesară o decizie fără întârziere pentru ca noul procuror-şef să poată începe rapid construcţia acestei noi instituţii care trebuie să devină funcţională până la finalul anului 2020”.

Reprezentanţii Consiliului UE au propus ca următoarele runde de negociere cu Parlamentul European să aibă loc pe 4 şi 10 aprilie.

 

380 Shares