Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 
Fostul adjunct al lui Kovesi rămâne simplu procuror

Învins de Inspecția Judiciară și de Moraru-Iorga, Marius Iacob a demisionat din funcția de adjunct al DNA

Marius Iacob a demisionat, marți, din funcția de procuror-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce ÎCCJ a confirmat, luni, sancționarea lui cu avertisment, de către Inspecția Judiciară.

Iacob, care a fost multă vreme adjunctul Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General și la DNA, a depus acum o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii, de continuare a activității la DNA ca simplu procuror de execuție.

El a fost sancționat pentru că a desemnat un procuror șef de secție să susțină în instanță cauza DNA, în procesul intentat de Mihaiela Moraru Iorga – cea care a îngropat dosarele Microsoft și EADS – împotriva revocării sale de către Laura Codruța Kovesi, la acea dată procuror-șef al DNA. 

Inițial, Secţia pentru procurori a CSM a decis în septembrie 2018 că Marius Iacob nu a săvârşit o abatere disciplinară, așa cum hotărâse Inspecţia Judiciară în 4 mai 2018, și care a făcut recurs la ÎCCJ.

Inspecţia Judiciară a mai decis că procurorul şef serviciu în cadrul DNA Carmen Simona Ricu a încălcat regimul incompatibilităţilor şi interdicţiilor funcţiei de magistrat, prin participarea la procesul civil care o privea pe Mihaiela Iorga Moraru. 

ÎCCJ a dat câștig de cauză IS și în privința Simonei Ricu, ea fiind sancţionată cu avertisment pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege.

Judecătorul George Bogdan Florescu a avut opinie separată, în sensul respingerii, ca nefondat, a recursului declarat de Inspecţia Judiciară şi menţinerii deciziei CSM.

În prezent, Mihaiela Moraru Iorga a fost numită de CSM procuror la Secția Specială. Amintim că ea a fost cea care a instrumentat până a îngropat dosarele Microsoft și EADS. În plus, dosarul de corupție pe care i l-au deschis procurorii DNA Ploiești a fost retrimis la DNA de un judecător de la camera preliminară din cadrul ÎCCJ, pentru refacere.

85 Shares