Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Judecătoarea Corina Corbu susține interviul la CSM pentru șefia ÎCCJ / Este singurul candidat / JUSTIȚIE: Judecătoria Slatina decide dacă Sorina poate pleca din țară / Procurorul general Bogdan Licu a cerut o ordonanță președințială în acest sens / 

Breaking News:
 
Partidele parlamentare primesc anul acesta 100 de milioane de euro din bani publici. PSD ia 35 de milioane, dublu față de anul trecut

Iohannis îi cere lui Dragnea să ia bani de la partide pentru Sănătate, nu de la Servicii

Președintele Klaus Iohannis îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, să taie pentru Sănătate din fondurile uriașe alocate partidelor parlamentare, nu să ia din bugetele serviciilor secrete.  

Amintim că fondurile alocate partidelor anul acesata sunt de 100 de milioane de euro, din care PSD primeşte circa 35 de milioane de euro.

Iohannis afirmă că în vreme ce bugetele necesare asigurării securității cetățeanului scad, se înregistrează „o creștere inacceptabil de mare a alocărilor către partidele parlamentare, al cărei principal beneficiar este, deloc surprinzător, chiar PSD”. 

„În condițiile în care în România nu se construiesc autostrăzi, nu se modernizează spitale, nu există toalete și apă curentă în toate școlile din țară, este revoltătoare majorarea uriașă prevăzută în bugetul anului curent pentru partidele parlamentare”, precizează șeful statului.

Iohannis spune că suplimentarea bugetului Sănătății din banii alocați partidelor „este un amendament care ar trebui să întrunească voturile majorității PSD-ALDE, dacă adevărata intenție este aceea de a avea un buget pentru sănătatea românilor”.

“Altfel, avem de a face cu o nouă manipulare, în timp ce banii publici sunt direcționați direct către PSD”, mai spune președintele.

Șeful statului îl acuză de iresponsabilitate pe Dragnea și cere Parlamentului să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern decembrie 2018 și avizate de CSAT:

„Propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil, cu atât mai mult cu cât nu există argumente sau justificări. Tocmai asemenea tăieri bugetare reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor, prin scăderea discreționară a bugetelor structurilor de securitate, în încercarea disperată a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic. De aceea, Președintele României face apel ca Parlamentul să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018”.

Iohannis mai spune că demersul PSD este unul populist care riscă să vulnerabilizeze în actualul context geopolitic marcat de incertitudine și de intensificarea riscurilor și amenințărilor la adresa statelor NATO.

„Printr-un gest cinic, președintele PSD pune în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor. Numai un politician meschin și inconștient ar putea să inoculeze ideea că sănătatea românilor nu poate fi asigurată din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate, a căror misiune legală fundamentală este tocmai asigurarea securității naționale, protejarea vieții oamenilor și a intereselor țării”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

 

761 Shares