Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Iohannis, tinerior magistraţi: Trebuie să faceți față asalturilor din partea unor politicieni

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus joi, la Cotroceni, absolvenţilor Institutului Naţional al Magistraturii (INM), că trebuie să facă față presiunilor şi asalturilor din partea unor politicieni, într-un moment în care sistemul judiciar se confruntă cu o instabilitate legislativă accentuată, modificările fiind în contradicţie cu valorile statului de drept.

„Momentul la care debutaţi în profesie se suprapune unui context în care sistemul judiciar se confruntă cu o instabilitate legislativă accentuată, modificările fiind în contradicţie cu valorile statului de drept. Situaţia nu trebuie să vă descurajeze.(…) Vă îndemn să păşiţi cu încredere în viitor. Cred cu tărie că România are nevoie de dumneavoastră şi de principiile pe care le-aţi îmbrăţişat alegând provesia de magistrat”, le-a spus preşedintele Iohannis tinerilor magistraţi.

„Încrederea cetăţenilor în sistemul judiciar şi implicit în magistraţi se construieşte şi se păstrează greu, cu mari sacrificii personale şi profesionale. Oamenii că sunt alături şi au demonstrat-o public în cursul ultimilor ani, când s-au opus încercărilor de destabilizare a statului de drept”, a adăugat șeful statului.

„Porniţi pe un drum despre care ştiţi deja că este plin de provocări, drum pe care de fiecare dată veţi fi obligaţi să-l parcurgeţi singuri, având drept repere exclusiv legea şi propria conştiinţă. Tăria de caracter, moralitatea şi profesionalismul vă vor fi puse nu o dată la încercare. Vă spun aceste lucruri pentru că trebuie să fiţi pregătiţi să faceţi faţă presiunilor şi asalturilor din partea unor politicieni asupra sistemului de justiţie”, le-a mai spus preşedintele tinerilor magistrați.

Klaus Iohannis a arătat că, în ultimii doi ani, legi fundamentale au fost modificate în funcţie de interesul „unora sau altora, ajunşi vremelnic în funcţii politice importante”:

„Vedem cu toţii, de doi ani deja, cum legi fundamentale într-un stat de drept se modifică în funcţie de interesul unora sau altora, ajunşi vremelnic în funcţii politice importante. Contextul actual ne arată că progresul făcut cu mari sacrificii pentru consolidarea independenţei justiţiei nu e ceva câştigat în mod definitiv, ci presupune un efort continuu din partea tuturor. Menţinerea cursului democratic al României depinde şi de puterea dumneavoastră de a rămâne fideli misiunii pe care v-aţi asumat-o. Trebuie să nu uităm că democraţia se apără de către fiecare dintre noi, zi de zi”.

692 Shares