PENALI: Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Dragnea în dosarul Tel Drum / Tudorel Toader, presat să o sancționeze pe Kovesi / “Eu nu mi-am luat concediu anul acesta, nu-l voi lua nici de Sărbători, șa că s-ar putea să vă chem pe 31 decembrie”

Breaking News:
 

Iordache, despre legea amnistiei: Când ai spaţiu insuficient ori construieşti o casă, ori dai pe cineva afară

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat luni, după discuţiile cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Koveși, procurorul general Augustin Lazăr și șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, că nu a discutat “punctual” cu ei despre o lege a amnistiei, dar le-a văzut “punctul de vedere afișat” – refuz pe linie.

Florin Iordache
Florin Iordache

“Nu am discutat punctual despre o astfel de lege. Un punct de vedere e al lor, l-am văzut afişat. Din punctul meu de vedere o astfel de lege poate fi discutată. Trebuie să spunem foarte clar, când ai spaţiu insufiecient ai două soluţii: ori construieşti o casă, ori dai pe cineva afară”, a declarat Florin Iordache.

Despre construirea de noi penitenciare, ministrul a declarat: “Din câte ştiu, există o soluţie pilot. Am discutat cu colegii, e o soluţie. Dar o construcţie se poate finaliza în minim cinci ani. Din datele mele, s-ar putea construi două penitenciare. Cu un grad de ocupare de 144%, construcţia de două penitenciare nu rezolvă. Dar voi continua consultările cu cei implicaţi în actul de justiţie. Concluzia de la care plec azi e că avem nevoie de o lege clară, pe înţelesul tuturor şi, cu sprijinul celor implicaţi, acesta e scopul meu, să avem o legislaţie clară şi coerentă”.

În legătură cu temele discutate la întâlnirea de lucru, ministrul Justiției a declarat:

“Am avut întâlnire cu procurorul general, împreuna cu adjuncţii, cu structurile din subordine, DNA şi DIICOT. M-am întâlnit cu reprezentanţi de la Registrul Comerţului, Autoritatea pentru Cetăţenie. Discuţiile au fost calate cu toţi pe două teme.

Pe de o parte, construcţia bugetului, astfel încât, când vom intra în dezbarere în Parlament, după 20 ianuarie, să avem un buget corespunzător pentru aceste instituţii. Dialogul va continua şi mâine.

A doua discuţie a fost calată pe proiecte şi modificări legislative. S-a constatat că multe legi controversate au prevederi diferite în legi diferite, astfel încât am hotărât să înfiinţăm o comisie interministerială cu reprezentanţi ai Parchetului General, ai CSM, Ministerului Justişiei, ai instanţei supreme, ai Ministerului Finanţelor, Ministerul Administraţiei şi ai mediului academic. (..)

În primul rând am dsicutat de legile justiţiei, adoptate de vechiul CSM. Una dintre problemele ridicate de noul CSM a fost că mai trebuie consultare şi că nu corespunde cerinţelor actuale. Discuţii despre codurile penale care au dispoziţii care nu au fost puse în concordanţă cu deciziile CCR”.

Declarații la -20 de grade

Declarațiile au fost făcute de Florin Iordache la ora 18.00 în fața sediului Ministerului Justiţiei, unde jurnaliștii au așteptat afară, la minus 20 de grade Celsius, de la ora 11.00.

El nu i-a invitat în sala unde se țin conferințele de presă, ci a preferat să stea în ger, e drept că pentru doar câteva minute cât a făcut declarațiile, îmbrăcat numai în costum.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.