Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Kovesi atacă CCR: 188 milioane euro au rămas nerecuperate din infracțiuni de abuz în serviciu

“Sechestrele instituite de procurori numai în anul trecut au fost de 263 milioane de euro”!

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, acuză Curtea Constituțională a României (CCR) pentru decizia dată în iunie 2016 prin care a dezincriminat abuzul în serviciu comis în dispoziții de primar, de președinte al CJ, în hotărâri de consiliu local și județean, precum și alte acte normative, altele decât legi și ordonanțe.

Kovesi a reamintit decizia Curții Constituționale privind abuzul în serviciu, în urma căreia 188 de milioane de euro prejudiciu în aceste dosare au rămas nerecuperate, în urma clasării mai multor dosare.

“Avem o decizie care este deja cunoscută de toată lumea privind abuzul în serviciu (…) Aceste efecte ale deciziei Curții nu sunt neapărat chestiuni care țin neapărat de activitatea DNA, ci vizează întreaga societate. Anul trecut, în rechizitoriile pe care DNA le-a întocmit doar pe chestiuni de abuz în serviciu, sechestrele instituite de procurori au fost de 263 milioane de euro. (…) O simplă decizie a CCR a scos din buzunarul cetățenilor români 188 de milioane de euro. Vrem pe viitor să se producă astfel de pagube și să nu le investigheze nimeni, că modificăm abuzul în serviciu? Asta e o întrebare la care trebuie să răspundă societatea”, a afirmat Kovesi marți,la dezbaterea cu tema „Legile justiției. Statul de drept în pericol”, organizată marți de Grupul pentru Dialog Social și Revista 22. 

“În acest an, ca urmare a deciziei CCR privind abuzul în serviciu, 245 dosare au fost clasate (…) și 188 milioane de euro care au fost prejudiciu în aceste dosare rămân nerecuperate și aceste fapte nu mai pot fi investigate. Deci vorbim de un tip de infracționalitate care din păcate este repetitivă (…) și care nu mai poate fi investigată de DNA pe viitor pentru că avem o decizie a CCR. Haideți să ne imaginăm dacă aceste efecte s-au produs doar ca urmare a unei decizii CCR, ce se întâmplă dacă modificăm și noțiunea de funcționar public, dacă instituim și un prag minim la abuzul în serviciu sau dacă facem și alte modificări legate de dezincriminarea infracțiunii de abuz în serviciu împreună cu cea de luare de mită”, a adăugat Kovesi.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv