Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Negocierile între PE și Consiliul UE pentru desemnarea lui Kovesi procuror european se reiau pe 27 martie / POLITICĂ: Dăncilă pregătește o nouă remaniere 

Breaking News:
 

Laura Codruța Kovesi, transferată de la DNA la Parchetul General via DIICOT Sibiu

Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a făcut miercuri un transfer de zile mari.

sursa foto nasul.ro

A adus-o în Parchet pe nimeni alta decât Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție.

Miercuri dimineața, după eliminarea ei din fruntea DNA, Laura Codruța Kovesi a fost înștiințată de membrii Consiliului Superior al Magistraturii că trebuie să se întoarcă în postura de simplu procuror la DIICOT Sibiu.

Însă mutarea a durat, efectiv, doar câteva ore pentru că Augustin Lazăr a sărit în ajutorul lui Kovesi și a înregimentat-o la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mutarea a fost confirmată prin intermediul unui comunicat, Kovesi urmând să fie procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

“Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”, precizează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.