Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Marea “dezvăluire” a lui Toader sunt salariile din ANP în anul… 2022! Dar legea este înghețată prin OUG

În timp ce el este plătit cu 56.000 de lei lunar din bani publici, echivalentul salariilor a 22 de agenți din penitenciare, ministrul Justiției, Tudorel Toader comite un “flagrant delict de ipocrizie”, citând din legi înghețate, acuză sindicaliștii de la FSANP.

sursă foto: Știrile ProTV

Concret, după ce a amenințat că dezvăluie salariile angajaților din penitenciare, Tudorel Toader a postat pe Facebook o serie de posibile salarii si drepturi de natura salariala pe care personalul din penitenciare le-ar putea avea in 2022.

Toate bune și frumoase, dacă acestea n-ar fi înghețate prin ordonanțe de urgență, precum recenta OUG 114/2018, care are legătură directă cu una dintre revendicările angajaților nemulțumiți.

Cu venituri de 57.000 de lei/lună de la stat, ministrul Toader amenință că publică salariile din ANP pe care tot el le-a secretizat

Iată precizările transmise redacției de Sorin dumitrașcu, liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP):

“De ce? Pentru că astăzi, în 2019, situația este fundamental diferită, agenții de penitenciare, de exemplu, corp profesional dominant în penitenciare, primesc un salariu de bază la nivelul salariul minim pe economie, iar sporurile și majorările la care face referire ministrul se aplică pe bază de pontaj și în funcție de condițiile efective de lucru.

Sporurile în penitenciare, condiționate de expunerea la riscuri

De exemplu, pentru angajații penitenciarelor care lucrează noaptea, se acordă spor de noapte, ca pentru toți angajații din România. Pentru cei care fac ore suplimentare, acestea se plătesc, din martie 2018 și doar în urma unor proteste de stradă. Restanta de peste 1 milion de ore suplimentare, din anii trecuți, rămâne neplătită. Cei care lucrează cu deținuți bolnavi de HIV-SIDA primesc, pe o perioada limitată de timp, sporul corespunzător, dacă sunt în contact direct cu deținuții bolnavi.

Sporurile pentru condiții de risc și efort suplimentar se aplică tuturor categoriilor profesionale nu doar personalului din penitenciare, iar beneficii precum: asistența medicală pentru care angajații din penitenciare cotizează, locuințe de serviciu – care nu s-au mai acordat în ultimii 10 ani ori decontarea cheltuielilor de transport pentru agenții și ofițerii detașați ori mutați, în interes de serviciu, în alte localități decât cele de domiciliu, nu au nimic ieșit din comun.

Tudorel Toader, în flagrant delict de ipocrizie

Ipocrizia demersului ministerial este însă remarcabilă. Ministrul Tudorel Toader încasează la momentul actual de la Stat peste 57.000 de lei sub formă de salarii, pensii și alte beneficii; echivalentul salariului a 22 de agenți de penitenciare cu experiență, care lucrează cu deținuți în condiții improprii și de risc pentru viață și sănătate.

Diferența este că pentru 57.000 de lei ministrul Toader ‘se luptă’ pentru bunăstarea și eliberarea infractorilor, iar cei 22 de agenți de penitenciare, care împreună valorează salarial căt un sinecurist de partid, protejează în fiecare zi comunitatea de criminali, tâlhari, violatori și hoți”.

Pentru acuratețea informației, liderul FSANP atașează un fluturas de salariu pentru un agent de penitenciare din sectorul operativ. Salariu net este de 2.022 lei, spre deosebire de salariul mediu net pe economie, de 3.020 lei.

Iată și postarea lui Toader pe Facebook:

“O simplă informare
privind salarizarea din ANP….. dar să nu facem comparație cu drepturile salariale și sporurile celor ce nu le au !

I – Potrivit Legii nr. 153/2017, salariile de funcţie pentru funcţionarii publici cu statut special pentru anul 2022, se prezintă conform tabelului:

5.791 lei (minim) – 6.844 lei (maxim) – comisar șef de penitenciare;
5.212 lei (minim) – 5.528 lei (maxim) – comisar de penitenciare ;
4.819 lei (minim) – 5.110 lei (maxim) – subcomisar de penitenciare ;
4.561 lei (minim) – 4.819 lei (maxim) – inspector principal de penitenciare ;
4.302 lei (minim) – 4.561 lei (maxim) – inspector de penitenciare ;
4.087 lei (minim) – 4.259 lei (maxim) – subinspector de penitenciare ;
3.950 lei (maxim) – subinspector debutant de penitenciare ;
4.173 lei (minim) – 4.259 lei (maxim) – agent șef principal de penitenciare ;
3.900 lei (minim) – 4.087 lei (maxim) – agent principal de penitenciare ;
3.610 lei (maxim) – agent de penitenciare debutant.

Conform art.38 din Legea –cadru nr.153/2017 prevederile acesteia se aplică etapizat, începând cu data de 1 iulie 2017 […].

II – La salariul de funcție astfel stabilit, se adună următoarele elemente salariale:
 Salariul gradului deținut;
 Salariul de comandă cuprinsă între 10-25%, dacă este cazul.

III – La salariul funcției de bază de adaugă sporurile prevăzute în mod expres de Anexa nr. VI a Legii cadru nr.153/2017, care ramân în cuantumul de la 31 decembrie 2018.
– 15% (până la) spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare;
– 30% (până la) sporul pentru muncă cu grad ridicat de risc sau, după caz, culegere, prelucrare, centralizare, verificare şi valorificare a informaţiilor sau datelor/situaţiilor/documentelor/actelor, investigaţii, acţiuni şi intervenţie, efectuarea ;
– 15% (până la) din salariul de funcţie corespunzător spor pentru condiţii grele de muncă timpului lucrat la locurile de muncă respective :

IV – Potrivit Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din ANP, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, au dreptul la:
– 2.002,03 – 2.051,51 lei/an – uniformă şi echipament specific;
– 11.680 lei/an (32 lei/zi) – alocaţii pentru hrană;
– asistenţă medicală şi psihologică, medicamente, proteze stomatologice şi dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale, în mod gratuit, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului****) şi ale respectării dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate;
– locuinţe de serviciu şi de intervenţie gratuite, în condiţiile legii, în baza documentelor justificative prezentate;
– 50% (până la) din venitul net realizat lunar pentru compensarea lunară a chiriei, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii, în funcție de venitul net realizat pe beneficiar-agenți și ofițeri;
– decontarea cheltuielilor de transport în cazul deplasării în interes de serviciu, în cazul mutării în alte localităţi, în cazul deplasării de la domiciliu la locul de muncă când domiciliază în altă localitate decât cea în care îşi desfăşoară activitatea până la 70 km;
– decontarea cheltuielilor de transport, o dată pe an, pentru efectuarea concediului de odihnă, precum şi în alte situaţii, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, în baza documentelor justificative prezentate.

PS: Sumele prezentate sunt cele din reglementarile in vigoare, reglementari care sunt publice !!!”.

12 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv