Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Ministrul austriac al Justiției: Susțin candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European

Spre deosebire de Tudorel Toader, care a anunțat că va sabota alegerea fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la șefia Parchetului European, ministrul austriac al Justiției, Josef Moser, a declarat vineri la București că susține candidatura acesteia.
 
 
Oficialul austriac a declarat, răspunzând unei întrebări, că va vota în favoarea Kovesi în cadrul Consiliului JAI.
 
Ministrul austriac de Justiție a precizat că nu are nicio îndoială asupra faptului că aceasta merită locul ocupat în urma procedurilor de selecție.
 
Ministrul român de Justiție, Tudorel Toader, a declarat luni că va trimite colegilor din JAI decizia CCR în urma căreia Kovesi a fost demisă de la șefia DNA.
 
Vineri, Tudorel Toader a spus că își menține poziția exprimată pe acest subiect, dar că nu s-a discutat despre asta la reuniunea JAI.
 
”Numirea șefului parchetului european intră în atribuțiile Parlamentului European și ale Consiliului. Noi reprezentăm consiliul”, a spus Toader.
 
Comisarul european pentru justiție, Vera Jourova, a spus că nu se antepronunță: Autoritățile române trebuie să se întrebe ele cum va arăta la nivel european (dacă nu o vor susține pe Kovesi- nr.). Nu voi comenta asupra acestui lucru. Doamna Kovesi este pe lista scurtă a celor trei candidați. Procedura este în desfășurare și ține de Parlamentul European și de statele membre să continue această selecție transparentă și obiectivă. Trebuie să găsim cel mai bun șef posibil pentru Parchetul European. Avem multe speranțe că acest Parchet va întări lupta împotriva criminalității, împotriva corupției. Trebuie să găsim cea mai bună persoană, dar cine va fi aceasta, veți înțelege că nu mă voi pronunța”.
537 Shares