Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Liviu Dragnea a convocat CEx la ora 16.00 pentru a-i reconfirma susținerea / El a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Bombonica” / Sentința nu este definitivă

Breaking News:
 

Ministrul Justiției, Florin Iordache, despre scandalul Ghiță: Presiunile media nu ajută justiția

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat marți, despre înregistrările lui Sebastian Ghiță și scandalul declanșat la unele televiziuni, că presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiție.

Florin Iordache 1 3

“Fără îndoială nu. Sistemul de justiție trebuie să funcționeze și presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiție, pentru că, repet, avem nevoie de întărirea sistemului de justiție și avem nevoie de o justiție competentă și coerentă”, a afirmat Florin Iordache.

Ministrul Justiției a discutat marți cu reprezentanții asociațiilor profesionale ale magistraților, sindicatelor grefierilor și Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești. Tot marți, el avea programată o întâlnire cu președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, însă întrevederea a fost amânată pentru o dată care va fi stabilită ulterior.

Întrebat din nou de jurnaliști despre discuția purtată luni cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ministrul Justiției a declarat: “Am discutat cu dumneaei pentru o legislație coerentă, pentru un buget suficient pentru buna funcționare a instituției, am reiterat faptul că eu susțin fără îndoială lupta anticorupție și întărirea rolului justiției și încrederea cetățeanului în actul de justiție”.

Despre legea răspunderii magistraților, noul ministru a menționat că a decis înființarea Comisiei interparlamentare pentru a modifica legislația existentă, existând în acest moment legi care produc confuzie.

“Din grabă, din neștiință, din eroare, legile emise de Guvern, fie că au fost aprobate apoi în Parlament, am constatat cu toții, și acesta este un semnal care trebuie să dea de gândit, că avem legi contradictorii, legi care produc confuzie în societate și rolul nostru este acela de a modifica legile și a le face cât mai clare și mai coerente”, a arătat Iordache.

Întrebat și despre petiția cu peste 100.000 de semnături prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, ministrul Justiției a opinat că dreptul de a sesiza Curtea Constituțională este un drept normal și obligatoriu.

“Este un drept al Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituțională, Curtea se va pronunța în perioada următoare, dar din câte știu eu este un drept normal și obligatoriu ca atunci când Avocatul Poporului constată că o lege sau o ordonanță este neconstituțională să sesizeze Curtea. Deci ceea ce cred că a făcut Avocatul Poporului cred că a făcut cu respectarea legii”, a susținut Florin Iordache.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.