Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare / BEC: PNL a obținut 26,23%, PSD are 23,69%, iar USR-Plus e pe locul 3, cu 20,51% / 

Breaking News:
 

Olguța Vasilescu schimbă modul de calculare a pensiilor: “MFP a ales varianta cea mai bună”

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, are o nouă variantă de calculare a pensiilor, despre care susține că a fost stabilită împreună cu sindicatele și acceptată de Ministerul Finanțelor.

“La Ministerul de Finanțe am timis 4 variante pentru ceea ce se va întâmpla după 2022, cum se reactualizează pensia după anul 2022. Inițial era că se actualizează doar cu rata inflației. În urma dezbaterii pe care am avut-o cu federațiile pensionarilor, sindicatele și toate persoanele interesate de acolo au reieșit mai multe variante. Mă bucur că Ministerul de Finanțe a ales-o pe cea mai bună, cea care pe lângă rata inflației prevede și o creștere de 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie. Pe măsură ce cresc salariile, vor crește și pensiile”, a spus Vasilescu miercuri, la Digi 24.

Astfel, cuantumul pensiei se va determina prin înmulțirea Numărului Total de Puncte cu Valoarea Punctului de Referință. Numărul total de puncte este suma punctajelor anuale.

Pensionarii care au stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, pot opta între pensie și indemnizația socială, cu 3 luni înainte de intrarea în vigoare a legii.

Punctul de pensie va fi de 1.265 lei în 2019, de 1.775 lei în 2020, de 1.875 lei în 2021, iar apoi se va indexa cu inflația.

 

Guvernul va adopta în ședința de miercuri proiectul Legii pensiilor, pe care îl va trimite la Parlament, spre aprobare.

0 Shares