Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 

Opinia Comisiei de la Veneția pe modificarea Codurilor penale va fi adoptată în sesiunea plenară din 19 – 20 octombrie

Punctul de vedere al  Comisiei de la Veneţia pe tema modificării Codului penal şi Codului de procedură penală urmează a fi adoptat în cadrul sesiunii plenare din 19 – 20 octombrie, informează într-un comunicat Administraţia Prezidenţială, după ce delegația acestui for european s-a întâlnit joi cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Comisia de la Veneţia a fost sesizată în acest caz de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. 

În cadrul discuţiilor cu membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia, preşedintele Iohannis a apreciat expertiza tehnică a acestui organism, precum şi importanţa opiniilor exprimate de acesta atât în privinţa legilor justiţiei, cât şi a Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Şeful statului a reiterat principalele probleme ridicate de noua formă a legislaţiei penale, aşa cum a fost votată de către Parlament.

“În acest context, preşedintele României a arătat că modificările Codurilor penale diminuează predictibilitatea şi dezechilibrează sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale. Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că este inacceptabilă distrugerea coerenţei legislative. De asemenea, preşedintele României a subliniat că modificările propuse de actuala majoritate parlamentară riscă să compromită efortul de consolidare a sistemului judiciar din ultimii ani”, arată Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a evidenţiat că implicarea şi sprijinul experţilor Comisiei de la Veneţia au rolul de a ajuta România să aibă o legislaţie performantă şi modernă.

74 Shares