Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Procurorii extind ancheta în dosarul Colectiv

Luni, la Tribunalul București, are loc un nou termen din dosarul Colectiv.

Lumânări și flori la altarul de la clubul Colectiv

 

Urmează să fie audiate patru persoane în legătură cu tragedia produsă în octombrie 2015 și care s-a soldat, în final, cu zeci de morți, sute de răniții și mii de persoane, rude sau prieteni ale victimelor, marcate pe viață.

Interesant este că, înainte de termenul de luni, liderii Asociației Colectiv anunță că au fost înștiințați în legătură cu faptul că procurorii de la Parchetul General au decis să extindă ancheta în dosarul Colectiv.

Până acum au fost trimiși în judecată patronii clubului Colectiv, patronii firmei care au montat aparatele de produs artificii și reprezentanții ISU care nu au semnalat problemele de organizare înregistrate la locația respectivă.

Acum, procurorii vor să ancheteze și modul în care autoritățile au intervenit și au îngrijit victimele după tragedie. Cei de la Asociația Colectiv susțin că multe victime au murit tocmai pentru că s-au îmbolnăvit ulterior în spitale sau pentru că autoritățile nu le-au lăsat să se trateze în străinătate.

“Suntem deja aici. E vorba despre plângerile penale pe care noi le tot facem de aproape doi ani de zile privind ce s-a întâmplat după incendiu. Vorbim în primul rând despre spitale, pentru că ştim cu toţii că în spitale au murit 37 de tineri, din care cel puţin 30 au murit din cauza bacteriilor, asta în condiţiile în care în România se declarară că nu avem bacterii. Lucrurile acestea nu vrea nimeni să le ancheteze. E momentul să se întâmple ceva. Ne amintim că timp de o săptămână nu a fost permisă plecarea niciunui tânăr în străinătate, deşi au fost intervenţii cu bani privaţi. Directiva politică a fost: Nu pleacă nimeni. Aşa s-au pierdut vieţi. Vrem să ştim cine a dat această directivă. Pentru că o săptămână nu i-a lăsat să plece, iar după ce a plecat, prima hotărâre luată în mare secret şi transmisă spitalelor din străinătate a fost să nu se facă nicio autopsie celor decedaţi. Autopsiile să se facă strict în România. Adică e clar că cineva a vrut să ascundă ceva. De ce şi ce s-a dorit să se ascundă, o să vedem. Copilul meu a murit cu arsuri pe 28 % din suprafaţa corpului”, a fost mesajul tulburător transmis de Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl lui Alexandru, un tânăr de 22 de ani care a murit în incendiul din 30 octombrie 2015.

33 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv