Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

Prognoza meteo: Vreme caldă până la 1 septembrie. Vezi temperaturile în fiecare zonă a țării

Vremea va fi caldă cel puțin până la 1 septembrie, potrivit prognozei meteo realizate de ANM pentru în următoarele două săptămâni, pe baza produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

BANAT

În primele zile vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 și 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 35 de grade, apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade.

Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile maximelor diurne vor caracteriza o vreme caldă și vor oscila ușor, între 29 și 31 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 17…18 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 15 grade.

Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24-28 august.

CRIŞANA

În primele zile vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 și 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 34 de grade, apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade.

Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă și vor oscila ușor în jurul a 29 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 16…17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade.

Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24-28 august. 

TRANSILVANIA

În prima săptămână vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august.

Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14…15 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 12 grade.

Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

MARAMUREŞ

În prima săptămână vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august.

Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15…16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 13 grade.

Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

MOLDOVA

În prima săptămână vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august.

Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade.

Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15…16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade.

Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

DOBROGEA

Valorile termice diurne vor fi în creștere spre o medie în jurul a 32 de grade, în 22 și 23 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 28 de grade.

Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiași valori medii de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor, astfel că vor crește, în medie, spre 21 de grade în 23 și 24 august, pentru ca ulterior să scadă ușor spre o medie de 18 grade în 29 august, medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

MUNTENIA

Procesul de încălzire a vremii va continua până pe 22 august, când vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 35 de grade.

Apoi vremea se va răci ușor și treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade.

Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 31 de grade.

Temperaturile minime vor crește spre valori medii de 19 grade în 23, 24 și 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 15 grade în data de 30 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

OLTENIA

Procesul de încălzire a vremii va continua până în 21 și 22 august, când vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 34 de grade.

Apoi vremea se va răci ușor și treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze, în medie, temperaturi maxime de 30 de grade.

Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menține în jurul a 30 de grade.

Temperaturile minime vor crește spre valori medii de 19 grade în 23, 24 și 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 16 grade în data de 30 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25 – 27 august.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor fi în creștere spre o medie în jurul a 23 de grade, în 21 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 18 de grade.

Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiași valori medii de 18 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor, astfel că vor crește, în medie, spre 13 grade în 21 și 22 august, pentru ca ulterior să scadă ușor spre o medie de 10 grade în 29 august, ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales averse, posibil însoțite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 24 – 29 august.

Iată nivelul temperaturilor din fiecare zi și noapte, precum și al precipitațiilor în fiecare zonă a țării:

Download (PDF, 501KB)

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv