Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

PSD vrea ca șeful “Doi și-un sfert” să fie numit de ministrul de Interne, nu de premier

La propunerea PSD, directorul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) – fosta “Doi și-un sfert” – va fi numit de ministrul de Interne, cu avizul CSAT, și nu de premier, aşa cum prevede legislația actuală.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, cu 174 de voturi “pentru”, 81 “împotrivă” şi 18 abţineri, amendamentul PSD la proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea DGPI a Ministerului Afacerilor Interne.

”Directorul general al DGPI este cadru militar în activitate, numit în funcţie de către ministrul Afacerilor Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, prevede amendamentul.

Senatul este însă for decizional – unde PSD+ALDE dețin majoritatea.

Prin înființarea DGPI va fi desființată DIPI, a cărei conducere este judecată în dosarul de corupție intrumentat de procurorii DNA, pentru deturnarea fondurilor operative.

În dosar este judecat inclusiv Gabriel Oprea, fost ministru de interne, după ce și-a cumpărat o limuzină din fondurile operative. 

Potrivit proiectului de lege, “controlul asupra activității Direcției Generale de Protecție Internă este exercitat de Parlamentul României, prin comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională ale Camerei Deputaților și Senatului. Direcția Generală de Protecție Internă este structură specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridică, ce desfășoară activități de identificare, contracarare și înlăturare a amenințărilor, vulnerabilităților și factorilor de risc la adresa informațiilor, patrimoniului, personalului, misiunilor, procesului decizional și capacității operaționale ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și a celor care pot duce la tulburarea gravă a ordinii publice”, se mai arată în proiect.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv