Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

EDUCAȚIE: Dezastru la simularea Evaluării Naționale: Numai 53% dintre elevi au luat note de trecere / 

Breaking News:
 

Raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia va fi gata în iulie, iar cel definitiv – în octombrie

Alina Gorghiu (PNL): “Am depus deja o solicitare la Consiliul Europei pe Codul penal şi pe Codul de procedură penală pentru a avea din nou o misiune de evaluare”. 

Delegația Comisiei de la Veneţia și-a încheiat marți vizita în România, unde s-a întâlnit cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu președintele Klaus Iohannis, cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și cu membrii Comisiei Iordache de modificare a Legilor Justiției.

Alina Gorghiu (PNL) a declarat că raportul preliminar al Comisiei va fi gata în iulie, iar cel definitiv – în octombrie, când va fi dat și avizul – negativ sau pozitiv.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat marţi, după întrevederea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, că aceştia au spus că s-ar fi bucurat dacă sesizarea pe legile justiţiei s-ar fi făcut într-o fază mult mai incipientă a dezbaterii, pentru că acum stadiul este aproape de finalizare şi le va fi de greu să se încadreze într-un calendar.

De aceea, PNL a depus o solicitare la Consiliul Europei cu privire la modificările aduse Codului penal şi pe Codului de procedură penală.

“Ca o menţiune de final, am anticipat deja şi am spus celor din Comisia de la Veneţia că am depus deja o solicitare la Consiliul Europei pe Codul penal şi pe Codul de procedură penală pentru a avea din nou o misiune de evaluare a dânşilor în România. Fiindu-ne refuzat acest demers de comisia specială, de Parlament, am simţit nevoia să informăm pe această cale, desigur, vom vedea care va fi concluzia pe această temă”, a spus Gorghiu.