Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

EDUCAȚIE: Dezastru la simularea Evaluării Naționale: Numai 53% dintre elevi au luat note de trecere / 

Breaking News:
 

Șeful Poliției Rutiere, detalii despre dosarele penale încasate de Năstase: “A avut 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat”

Victor Gâlceavă, șeful Poliției Rutiere, a oferit vineri detalii despre acțiunea desfășurată de oamenii legii împotriva fostului mare tenismen român Ilie Năstase.

Acesta a fost prins vineri dimineața, în jurul orei 04.45, conducându-și automobilul proprietate personală sub influența băuturilor alcoolice.

Incidentul s-a produs în zona de nord a Capitalei, în apropiere de Ambasada Chinei. Șeful Poliției Rutiere susține că Năstase a oprit inițial la semnul polițistului, dar ulterior, după un conflict verbal cu acesta, a demarat fără a avea acordul.

I-a fost oprită mașina și blocată după o urmărire de aproximativ 200 de metri. Gâlceavă recunoaște că Năstase a fost pus la pământ și încătușat, dar susține că agenții au acționat întocmai conform prevederilor legii.

“Unul dintre agenţi i-a cerut domnului Năstase să se legitimeze şi să sufle în fiolă în condiţiile în care emana vapori de alcool. Pentru că domnul Năstase a refuzat să fac alcooltestul şi a devenit agresiv, poliţiştii l-au încătuşat şi l-au urcat în autospeciala de poliţie, pentru a-l duce la INML în vederea recoltării de probe biologice. A avut 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare ce necesită recoltarea de sânge. Şoferul a fost supus şi unui test pentru stabilirea prezenţei de etnobotanice în sânge, rezultatul fiind negativ. Urmare a refuzului prelevării de mostre bologice, a fost întocmit un dosar penal. Pentru conduita necorespunzătoare, a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 de lei”, a fost mesajul transmis de șeful Poliției Rutiere.

Apar deja două neconcordanțe în raport cu declarația dată de Ilie Năstase. Fostul mare tenismen român susținea că a avut o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool și că a fost amendat tocmai pentru această alcoolemie și nu pentru comportamentul său.

Năstase a acuzat comportamentul abuziv al agenților și a amenințat că își va căuta dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Năstase s-a plâns că s-a ales cu răni la mâini din cauza modului brutal în care a fost încătușat.

Șeful Poliției Rutiere susține că “nu știu să vă spun de unde sunt rănile respective, dar nu am niciun dubiu în legătură cu respectarea procedurilor de către polițiștii rutieri”.

La doar 6-7 ore după incidentul respectiv, Năstase a fost din nou prins în offside de agenții de la Poliția Rutieră. De această dată incidentul s-a petrecut în apropiere de Spitalul de Urgență.

Despre cazul respectiv, încheiat cu deschiderea unui nou dosar penal, Gâlceavă a precizat că “domnul Năstase a depăşit, pe scuter, linia continuă într-un viraj la stânga, motiv pentru care a fost oprit de poliţie. El a prezentat agenţilor un permis necorespunzător categoriei de vehicul condus. Nici nu mai pun la socoteală faptul că el oricum nu mai avea dreptul să conducă un vehicul pe drumurile publice după evenimentul de vineri dimineaţă”.