Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Soarta lui Dragnea, în mâna CCR! Curtea Constituțională decide pe tema completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ

Curtea Constituțională a României (CCR) este așteptată vineri să dea verdictul pe tema completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCJ).

Decizia, care a fost amânată de două ori până acum, îl poate salva de pușcărie pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ședința începe la ora 10.00.

În 11 aprilie, CCR a hotărât că îi trebuie mai mult timp pentru a constata dacă este obligatorie constituirea completurilor de 3 judecători specializate pe corupție la ÎCCJ – tertipul condamnatului penal Liviu Dragnea de a scăpa de pușcărie.

Judecătorului raportor Petre Lăzăroiu s-a opus amânării, invocând că urmează să se opereze. Coincidență sau nu, are și el probleme la coloană, ca Dragnea. 

De altfel, el a depus raportul chiar înainte de ședința din 10 aprilie, motuv pentru care patru judecători au pledat pentru amânarea dezbaterilor: Livia Stanciu, Daniel Morar, Ștefan Minea și Mona Pivniceru – care și-a amintit că PNL a numit-o în funcție în vara lui 2012.

După vot, majoritatea din CCR care îl susține pe Dragnea a dat un termen extrem de scurt: pentru a doua zi, 11 aprilie.

Însă la noul termen, CCR decis un termen mai lung: 19 aprilie, solicitând documente suplimentare de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Nu știm exact dacă și când se va opera Lăzăroiu.

Petre Lăzăroiu se află deja la al zecelea an de mandat, deși chiar CCR a decis că mandatul este de 9 ani, indiferent dacă se începe cu oun rest de mandat, în cazul înlocuirii unui dintre judecători.

Petre Lăzăroiu a fost numit judecător CCR în septembrie 2008 de către președintele de atunci, Traian Băsescu, pe un rest de mandat. Un an mai târziu, Băsescu i-a dat un mandat de 9 ani. Astfel, Lăzăroiu urmează să părăsească CCR în septembrie anul acesta.

Dacă CCR va constata un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și ÎCCJ, așa cum a cerut Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților special pentru acest lucru, îl va salva pe liderul PSD de condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul “Bombonica”. Aceasta, deoarece reluarea judecării la un complet specializat pe corupție – așa cum vrea Dragnea – va lungi procesul până la prescrierea infracțiunilor de care este acuzat de DNA.

56 Shares