Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Judecătoarea Corina Corbu susține interviul la CSM pentru șefia ÎCCJ / Este singurul candidat / JUSTIȚIE: Judecătoria Slatina decide dacă Sorina poate pleca din țară / Procurorul general Bogdan Licu a cerut o ordonanță președințială în acest sens / 

Breaking News:
 

Sondaj INSCOP: Aproape trei sferturi dintre români consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită

Aproape trei sferturi dintre români (71,6%) consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 16,9% sunt de părere că direcția în care merge țara este bună, iar 11,5% dintre respondenți nu știu sau nu răspund, arată rezultatele sondajului INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer.

În sondajul realizat în luna noiembrie 2018, procentul respondenților pesimiști era și mai mare, de 73,4% la 71,6%, dar acum a scăzut, de la 18,7% la 16,9%, numărul românilor care cred că lucrurile în țară se îndreaptă într-o direcție bună.

Tendința înregistrată pe parcursul ultimilor doi ani este de scădere accentuată a celor optimiști, care cred că România merge în direcția bună – de la 36,6% dintre români în iulie 2017 la 16,9% în ianuarie – februarie acest an.

Pe de altă parte, a crescut – de la 42,5% la 44,2% – numărul respondenților care sunt de părere că Uniunea Europeană se îndreaptă într-o direcție bună.

Față de sondajul precedent, acum 38,6% apreciază că blocul comunitar merge în direcția greșită. Procentul non-răspunsurilor este de 17,2%.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer, pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eșantionaului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1080 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

23 Shares