Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Orban a amânat pentru marți ședința de Guvern pentru pachetele de legi pe care își va asuma răspunderea / 

Breaking News:
 

Tarcea: Este important ca judecătorii ÎCCJ să fie puternici, drepți și verticali

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Cristina Tarcea, a declarat joi, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde Corina Corbu susține interviul pentru a-i succeda în funcție acesteia, la șefia Instanței supreme, că orice mandat al președintelui ÎCCJ este dificil, deoarece asupra judecătorilor de aici “au existat și vor fi întotdeauna presiuni”, însă ei trebuie să fie “puternici, drepți și verticali”.

sursă foto: RTV
“Orice mandat al președintelui Înaltei Curți este dificil și în același timp trebuie să recunosc faptul că dificultatea unui mandat prezidă și din contextul social, așa că nu am toate datele pentru a vă spune în ce măsură va fi sau nu un mandat dificil. Așa cum am mai spus, asupra judecătorilor Înaltei Curți, care (…) judecă cauzele în funcție de calitatea persoanei au existat și vor fi întotdeauna presiuni, important e ca judecătorii Înaltei Curți să fie puternici, drepți și verticali”, a declarat Cristina Tarcea.
 
Întrebată cât de mult contează faptul că președintele României a fost scos din procedura numirii șefului ÎCCJ și că această sarcină îi revine Secției pentru judecători a CSM, Cristina Tarcea a precizat că este de acord cu această soluție legislativă.
 
“Am mai spus și în alte împrejurări faptul că, cu riscul de a fi impopulară pentru un anumit segment al societății, că asta mi se pare o soluție legislativă corectă într-o societate în care mizăm pe independența justiției, problema nu este acolo, tot așa cum am mai arătat și altă dată, problema majoră a societății române este a oamenilor pe care îi promovăm în acele instituții. (…) Nu, atunci când am fost întrebată de ce nu am candidat am răspuns altceva, răspuns pe care mi-l păstrez și anume faptul că îmi este foarte dor să trăiesc alături de oameni obișnuiți, normali , cu bun simț și cu multă onestitate. Nu e vorba neapărat de Înalta Curte, pentru că așa cum am arătat colectivul de la Înalta Curte este un colectiv minunat. Este vorba de altă ocazii care vizau relațiile și instituționale, dar și personale”, a spus șefa Instanței supreme.

Mandatul Cristinei Tarcea expira în 14 septembrie, iar ea nu și-a depus candidatura pentru un nou mandat. 

241 Shares