Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Membru al Comisiei de la Veneția, fostul ministru al Justiției și autor al ordonanțelor de urgență privind Secția specială face pe niznaiul și reacționează în contextul crimelor din Caracal

Tudorel Toader se disculpă, dând vina pe Parlament pentru modificarea Legilor Justiției

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, susținut de ALDE, se disculpă, duminică, în contextul crimelor de la Caracal, susținând că Parlamentul este vinovat de modificarea Legilor Justiției și a Codurilor penale. 

El “uită”, însă, că numai parlamentarii PSD, ALDE, UDMR și ai Minorităților au votat aceste modificări de salvare de pușcărie a infractorilor.

Tudorel este cel care s-a grăbit să operaționalizeze, prin Ordonanță de urgență, Secția specială înființată prin Legile justiției, pentru intimidarea procurorilor și judecătorilor incomozi corupților. 

Printr-o altă OUG (nt. 7/2019), Toader a scos de sub autoritatea procurorului general al României această Secție specială de anchetare a magistraților.

Dar iată ce scrie Tudorel Toader, duminică seara, pe Facebook: 

  • “I – Proiectul de Lege pentru modificarea celor trei legi ale justiției, împreună cu solicitarea de aviz din partea Comisiei de la Veneția, au fost preluate, de la MJ, de către Comisia specială din parlament, înainte ca acestea să ajungă la Guvern. Peste o săptămână, dintr-un proiect de lege au apărut trei proiecte, la inițiativa unui număr de 11 parlamentari, cu multe, foarte multe modificări, printre care și apariția Secției speciale, s-a renunțat la solicitarea avizului Comisiei, urmând apoi întreaga odisee parlamentară.
  • II – Legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată în 2016, în procedura parlamentară MJ a emis aviz negativ, iar în controlul de constituționalitate a susținut neconstituționalitatea acesteia.
  • III – În iulie 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege, inițiat de către MJ, pentru modificarea Codului penal, în acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă. Proiectul de lege a fost transmis la Parlament, a fost preluat de către Comisia specială, pe care l-a modificat în mod substanțial, adăugând numeroase soluții legislative declarate neconstituționale. Pe cale de consecință, după doi ani, Codul penal nu a fost modificat în acord cu deciziile CCR, iar Directiva privind confiscarea extinsă nu a fost încă transpusă în legislația națională. În prezent, proiectul de lege se află în controlul de constituționalitate. În situația admiterii unora dintre obiecțiile de neconstituționalitate, proiectele de lege se vor întoarce în parlament. În situația respingerii obiecțiilor de neconstituționalitate, proiectele de lege vor fi transmise pentru promulgare!”.
El susține, de asemenea, că printre motivele înlăturării sale din funcția de ministru al Justiției au fost:
781 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv