KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

PENALI: Alina Bica a obținut încă din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica / Carnetul este valabil timp de 1 an

Breaking News:
 
După 27 de ani

UPDATE: Victor Ciorbea este audiat la Parchetul General în Dosarul Mineriadei

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, este audiat, marți, la Parchetul General, în Dosarul Mineriadei.

ciorbea

UPDATE ora 16.40: După mai multe ore de audiere, Ciorbea a ieșit din sediul Parchetului general. Iată ce a declarat:

“Mare lucru nu am avut ce să contribui la aflarea adevărului, au fost discuții despre organizarea sindicatelor, despre clarificarea acestui aspect, ce funcție aveam în sindicate pe vremea aceea.

Nu eram la CNSLR, eram doar la FSLI, am fost ales președinte al CNSLR la congresul din 28 — 29 iunie (1990 – n.r.), deci după aproape două săptămâni după aceea. (…) FSLI nu avea membri din fabrici, iar colegii profesori din învățământ nu au participat la acțiuni alături de mineri sau de IMGB. (…) Eram președintele sindicatului din Facultatea de Drept din Universitatea București, președintele FSLI și așa mai departe, deci nu eram încă la CNSLR”.

Ciorbea a sosit la ora 11.50 și a declarat, la intrarea în sediul Parchetului, că este audiat în calitate de martor.

Întrebat de jurnaliști ce își amintește de atunci, Ciorbea a răspuns:

“Păi asta o să discut cu martorii, după 27 de ani nu poți să-ți amintești mare lucru. Sunt surprins și șocat ca orice om care a văzut acele momente. În rest, rămâne să discut cu procurorul militar, să vedem exact ce mă întreabă”.

În anul 1990, Victor Ciorbea a devenit lider sindical la CNSRL.

Însă el susține că în momentul desfășurării mineriadei din 13 – 15 iunie 1990, încă nu conducea Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR), care includea și sindicate din industrie, fiind doar președinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

În 23 decembrie 2016, procurorii militari au decis punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, față de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul “Mineriada din 13 — 15 iunie 1990”.

De asemenea, au fost puși sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale (FSN), general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.