KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

PENALI: Alina Bica a obținut încă din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica / Carnetul este valabil timp de 1 an

Breaking News:
 
Din 4 iulie 2016, DNA Pitești a demarat urmărirea penală IN REM asupra Afacerii RO-NET cu Fonduri Europene

Sorin Grindeanu, prins în dosarul penal 55/P/2016

Miercuri, Liviu Dragnea l-a nominalizat premier din partea alianței politice PSD + ALDE pe actualul președinte al CJ Timiș, Sorin Grindeanu. Vineri, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu să propună un Executiv care să fie aprobat de Parlamentul deținut în proporție de 57% de PSD + ALDE cu UDMR în coadă!

1-Schema-Grindeanu
Schema Grindeanu – cu un click observați detaliile. Schema a fost realizată, în totalitate, din surse deschise
Săgețile Negre

Din Schema Grindeanu se desprind câteva idei generale. Să le luăm pe rând, conform săgeților din schema simplificată.

–  Schema a fost realizată, în totalitate, din surse deschise –

Urmărind săgețile negre, observăm că Sorin Grindeanu a fost creația politică a binecunoscutului comunist cu filoane securiste Ilie Sârbu, în filiala PSD Timiș.

De fapt, Grindeanu a fost inclus în Grupul Ilie Sârbu, organizație bazată pe grade de rudenie în care Victor Ponta este punctul central: Sârbu îi este lui tata socru, iar George Maior – SRI și Gabi Oprea – UNPR îi sunt nași lui Ponta – PSD. Reamintim că timp de circa 3 ani și jumătate, Grupul Sârbu a condus România.

Acest Grup este susținut financiar în județul Timiș de Frații Cristescu, cei mai bogați și influenți afaceriști din Banat, implicați și ei în fraude fiscale de răsunet. Iar Dan Tapalagă scrie că bănățeanul “Sorin Grindeanu are reputația de a fi un apropiat al fraților Cristescu”.

Practic, Ilie Sârbu l-a format, l-a promovat și, după un timp – pe vremea când finul său Victor Ponta era premier – a primit o veste bună și una rea: copilul său politic Sorin Grindeanu a fost numit ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta 4; Grindeanu l-a atacat violent pe Ilie Sârbu încât mentorul s-a văzut nevoit să nu mai rămână la butoanele filialei PSD Timiș.

Urmărind săgețile negre, mai observăm că din funcția de ministru al Comunicațiilor, Sorin Grindeanu a ajuns într-un dosar penal deschis IN REM în urma unei plângeri formulată de un cetățean, nu de un “denunțător de profesie” – dosarul penal 55/P/2016.

În fapt, în data de 16 martie 2016, a fost depusă o plângere la DNA București în care se arăta cum s-a pus la cale o fraudă imensă cu fonduri europene prin Afacerea RO-NET.

La 1 aprilie 2016 Laura Codruța Kovesi a decis ca dosarul să fie trimis pentru cercetări la DNA Pitești, deoarece majoritatea actelor depuse la dosar se refereau la zona Argeș.

La data de 4 iulie 2016, procurorii DNA Pitești au demarat urmărirea penală în baza Articolului 305 din CP, care se referă la folosirea cu rea credință de documente și declarații inexacte sau false pentru a obține ilegal fonduri europene sau naționale.

coldea-si-kovesi-mare-colaj
Documentele deținute de Codruța Kovesi și ciudata situație de la SRI generează întrebări interesante. Dosarul 55/P/2016 e un fel de “scrisoare pierdută”
Săgețile Albastre

Săgețile albastre ne trimit la CV oficial. Din CV, rezultă că Sorin Grindeanu a fost trimis de partid să urmeze cursurile Academiei de Informații a SRI.

Apoi, ca un fapt normal, sau ca o eroare – depinde pe cine băgăm în seamă -, Sorin Grindeanu, fiind deputat PSD, a ajuns membru în Comisia de Supraveghere a SRI alături de “șeful” Georgian Pop care acum vrea să devină ministrul al Apărării în Executivul Grindeanu!

Atunci când a fost nominalizat ca ministru al Comunicațiilor în Executivul Ponta 4, Grindeanu a primit aviz favorabil din partea SRI, unde șef era George Maior, membru al Grupului Sârbu.

Săgețile albastre ne mai arată că pe vremea când era lider local, a fost trimis de Ilie Sârbu, cu o Bursă TEMPUS, la Universitatea din Bologna, Italia.

1 Grindeanu si Pop la nominalizare (8)
Georgian Pop și Sorin Grindeanu – găsiți cele 7 asemănări, sau poate 13!
Săgețile Roșii

Grindeanu este copilul politic crescut de Ilie Sârbu. Iar pe măsură ce a urcat pe scara partidului spre etajele superioare, Grindeanu a devenit viceprimar și prim-vicepreședinte al filialei Timiș.

Urmărind săgețile roșii, observăm că Sorin Grindeanu l-a propus pe Liviu Dragnea ca şef al PSD după Ponta, deşi Dragnea avea deja o condamare în primă instanță, ulterior liderul suprem PSD primind o condamnare definită la pușcărie cu suspendare.

În iunie 2016, Grindeanu execută fără comentarii decizia lui Dragnea de a renunța la Camera Deputaților și de a candida la locale pentru a obține funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș – o va obține cu ajutorul PMP!

După ce președintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea lui Sevil Shhaideh – probabil și în urma informațiilor serviciilor secrete referitoare la soțul lui Shhaideh – Liviu Dragnea l-a propus pe Sorin Grindeanu pentru funcția de premier.

Aceleași săgeți roșii ne spun că vineri, 30 decembrie, la două zile de la nominalizarea de către alianța PSD + ALDE, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu să formeze un guvern care să fie aprobat de Parlament. Joi, la Cotroceni, președintele Iohannis a avut o intrevedere de 30 de minute cu nominalizatul Grindeanu.

Așadar, a începe bătălia pentru funcții între PSD și ALDE pentru formarea viitorului Executiv care să pună în practică Programul de Guvernare anunțat în campania electorală de PSD și votat de 3,2 milioane de români din cei peste 18,5 milioane cu drept de vot.

P.S. Executivul Grindeanu va trece de Parlament, pentru că alianța PSD + ALDE cu UDMR în coadă deține peste 57% din numărul de aleși. Rămâne de văzut dacă la ministerele importante Dragnea își va impune acoliții și dacă președintele Iohannis, după modelul Băsescu, va fi vinovat de toate rele din România și de neimplementarea Programului PSD.

UPDATE, ora 14: 30. Vă prezint mai jos trei pagini concludente din Dosarul 55/P/2016 deschis la DNA Pitești – mod de operare
RO-NET-dosar-penal-dna-pag-383
Pagina 1
RO-NET-dosar-penal-dna--pag-384
Pagina 2
RO-NET-dosar-penal-dna--pag-385
Pagina 3
Inteligența este o suferință, prostia o fericire!
– Mihai Pâlșu, 10 decembrie 2016 –
ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.