Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

DIICOT: Vâlcov, urmărit penal pentru publicarea protocolului SRI / Adina Florea că i-ar fi dat documentul, acuză o grefieră / POLITICĂ: O zi până la alegerile europarlamentare și referendum /  JUSTIȚIE: Dragnea susține că “se fac presiuni inimaginabile asupra judecătorilor” / Dacă vor rezista, nu pot decât să mă achite”

Breaking News:
 

96% dintre români dețin cel puțin o casă sau un apartament. Suntem campionii Uniunii Europene la nivel de proprietari

România este țara cu cei mai mulți proprietari de case sau apartamente din Uniunea Europeană.

Aproximativ 96% dintre români dețin în proprietate casa sau apartamentul în care locuiesc. La acest capitol, media Uniunii Europene este undeva la 70%, ceea ce înseamnă că privim de foarte sus pe aproape toți ceilalți locuitori ai Uniunii Europene.

De exemplu, conform cifrelor date publicității de Eurostat, doar aproximativ 52% dintre nemți dețin în proprietate o casă sau un apartament.

Doar Croația și Lituania țin pasul cu noi, în jur de 90% dintre locuitorii celor două țări având în proprietate măcar câte o casă sau un apartament.

La nivel de business trebuie precizat că, conform Eurostat, în România, în 2017, prețul locuințelor a crescut în medie cu 6,1%.

Media pe UE arată că prețurile locuințelor au crescut cu 11%, iar media pe zona euro arată că prețurile locuințelor au crescut cu 6%. Sunt în țări precum Suedia sau Austria unde creșterile sunt uriașe. În Suedia, prețul locuințelor a crescut cu 56%, iar în Austria prețul locuințelor a crescut cu 49%.

În schimb, s-au ieftinit casele din Spania, 17%, Italia, 11%, și Cipru, 9%.

0 Shares