Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

ArcelorMittal Galați va fi cumpărat de compania britanică Liberty – aprobare de la CE

ArcelorMittal Galați va fi cumpărat de compania britanică Liberty, tranzacția primind aprobarea Comisiei Europene.

Astfel, pe ultima sută de metri din aceste exercițiu european – activitatea urmând să se încheia vineri, 18 aprilie, înaintea alegerilor europarlementare din 26 mai , CE a aprobat achiziționarea de către Liberty a tuturor celor 7 combinate siderurgice deținute de ArcelorMittal în Uniunea Europeană, printre care și cel de la Galați.

GFG Alliance, grupul din care face parte Liberty, și-a anunțat intenția de a integra mai multe afaceri în domeniul oțelului, ingineriei și mineritului într-o singură entitate globală, capabilă să acopere activele din Marea Britanie, Europa și Australia, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, noul conglomerat va include toate activitățile din domeniul siderurgic și al ingineriei în Marea Britanie, activitățile siderurgice din Whyalla, o serie de mine de aur și mine de cocs metalurgic din Australia și, odată finalizată tranzacția, cele șapte combinate siderurgice achiziționate de la ArcelorMittal în Europa. Noul grup format va exclude afacerile GFG în domeniul reciclării și al materialelor pentru construcții deținute în Australia și SUA. 

În prezent, aceste companii există separat în cadrul Alianței GFG, dar cu un obiectiv de producție de oțel de 20 Mtpa. Fuziunea și integrarea planificate vor face ca Liberty să ajungă între primii 10 producători de oțel din afara Chinei, creând astfel mai multe avantaje competitive.

GFG Alliance are sediul central la Londra și este un grup internațional de companii fondate și conduse de familia britanică Gupta. GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste 15 miliarde de dolari și 15,000 de angajați.

Grupul are mai multe linii de business în industrii precum energie, metalurgie, inginerie, resurse naturale și servicii financiare, toate unite de o strategie de business comună.

GFG Alliance este formată din Liberty – o companie care oferă servicii în zona industrială și metalurgică – SIMEC – o companie care oferă servicii de infrastructură – Wyelands – servicii financiare și bancare – JAHAMA – divizia de real estate a grupului – și fundația GFG care are ca obiectiv crearea și retenția de talente în zona de industrie și inginerie.

Achiziția activelor ArcellorMittal din Europa va crește forța de muncă a companiei la aproximativ 30,000 de angajați și la o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari.

71 Shares