Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 

Creştere economică de peste 4%, din consum, în al treilea trimestru din 2018

Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 4,3% pe serie brută și cu 4,1% pe seria ajustată sezonier, în al treilea trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2017, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică.


Creşterea s-a datorat, în principal, cheltuielilor populaţiei, al căror volum s-a majorat cu 5%, contribuind cu +3,1% la creşterea PIB.

Seria ajustată sezonier a PIB trimestrial a fost recalculată ca urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul III 2018, nefiind însă înregistrate diferenţe faţă de varianta publicată de INS la jumătatea lunii noiembrie. 

Produsul Intern Brut – date ajustate sezonier – estimat pentru trimestrul al treilea a fost de 239,7 miliarde lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 1,9% faţă de trimestrul al doilea şi cu 4,1% faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, potrivit INS. 

De asemenea, în primele nouă luni ale acestui an anul PIB-ul a crescut cu 4,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât pe seria brută, cât şi pe seria ajustată sezonier.

5 Shares