Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Negocierile între PE și Consiliul UE pentru desemnarea lui Kovesi procuror european se reiau pe 27 martie / POLITICĂ: Dăncilă pregătește o nouă remaniere 

Breaking News:
 

Dăncilă: În august încep procedurile de atribuire pentru Autostrada Comarnic-Brașov

Premierul Viorica Dăncilă promite că în luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii pentru construirea Autostrăzii Comarnic-Brașov, după ce alt premier PSD, Dan Șova, a eșuat lamentabil cu acest proiect. 

Guvernul a discutat în ședința din 19 iulie, în primă lectură, studiul de fundamentare pentru această autostradă după ce a renunțat la acordul cu Banca Mondială și a luat decizia ca această investiție să fie realizată în parteneriat public-privat (PPP).  

“Astăzi se discută, într-o primă lectură, studiul de fundamentare pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, unul dintre proiectele strategice de investiţii decis a se realiza în parteneriat public-privat. Este primul proiect în parteneriat public-privat demarat în România şi în luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii”, a precizat Dăncilă.

Autostrada va avea aproximativ 115 kilometri lungime și va “realiza legătura cu municipiul Braşov, unul dintre cele mai importante centre economice şi turistice ale ţării, traversând axa turistică Sinaia – Buşteni – Azuga – Predeal”.

Autoritățile române au renunțat la acordul încheiat anul trecut cu Banca Mondială, care se oferea să aloce 35 de milioane de euro pentru crearea unei infrastructuri de finanţare pentru a atrage mai repede fonduri europene şi alţi investitori, în vederea construirii autostrăzii.