Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ÎCCJ: Dan Șova așteaptă sentința definitivă în dosarul CET Govora / La prima instanță a fost condamnat la 3 ani cu executare / CSM: Decizie amânată în cazul neprezentării lui Kovesi la Comisia Florea

Breaking News:
 

Eurostat: România a avut în T3 cea mai mare creștere economică din UE, de 8,6%

România a înregistrat în trimestrul trei (T3) din acest an cea mai mare creștere economică din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE), potrivit datelor preliminare publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Astfel,  T3 cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) din UE, de 8,6% comparativ cu perioada similară din 2016.

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au crescut în ritm anual cu 2,5%, comparativ cu perioada similară din 2016.

Cele mai mari creșteri din UE în perioada iulie-septembrie 2017 s-au înregistrat în România (8,6%), Letonia (6,2%), Cehia și Polonia (ambele cu 5%). Nu s-au raportat scăderi ale PIB-ului în UE în trimestrul trei din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016.

De asemenea, în trimestrul trei din 2017 comparativ cu precedentele trei luni, PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au urcat cu 0,6%, după un avans de 0,7% în perioada aprilie-iunie 2017.

Cele mai mari creșteri trimestriale din UE în perioada iulie-septembrie 2017 s-au înregistrat în România (2,6%), Letonia (1,5%) Polonia și Finlanda (ambele cu 1,1%). Singurul declin s-a înregistrat în Danemarca, minus 0,3%.

Potrivit estimărilor “semnal” publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS), PIB-ul României a crescut în 2017 în termeni reali cu 2,6% în T3 față de T2 precedent, în timp ce raportat la perioada similară a anului trecut avansul a fost de 8,8% pe serie brută și de 8,6% pe serie ajustată sezonier.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.