KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

PENALI: Alina Bica a obținut încă din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica / Carnetul este valabil timp de 1 an

Breaking News:
 

Grindeanu le cere miniștrilor să se “abțină” de la divulgarea prevederilor noului Cod Economic

Premierul Sorin Grindeanu și-a certat membrii Cabinetului, joi, în debutul ședinței Guvernului, pentru discuțiile purtate public cu privire la noul Cod Economic – impozitul pe gospodărie -, cerându-le ca, din punctul de vedere al comunicării publice, să facă numai declaraţii despre domeniul pe care îl gestionează şi să se abţină de la discuţii “despre lucruri care ţin de alte ministere”.

El i-a anunţat că a cerut să se facă şi o “inventariere” a acestor atitudini.

“Un ultim lucru, ca şi precizare legată de dumneavoastră, echipa mea. Nu-mi doresc – şi am şi cerut să se facă o inventariere – ca altcineva decât cei care sunt titularii pe posturi să discute despre lucruri care ţin de alte ministere. Nu vreau să aflu despre investiţii la Ministerul Apărării decât din declaraţii ale ministrului Apărării. Suntem clari?!”, le-a spus Grindeanu miniştrilor.

Șeful Executivului a mai dat şi exemplul declaraţiilor făcute pe tema impozitului pe gospodărie, unde a constatat “o întreagă efervescenţă pe acest subiect”.

“Pe ceea ce înseamnă mult discutatul impozit pe gospodărie am văzut că există o întreagă efervescenţă pe acest subiect (…) Ca să fim foarte clari, apropo de comunicarea publică, pentru că am văzut foarte puţini dintre dumneavostră care să nu-şi dea cu părerea despre acest lucru, despre acest subiect şi despre altele”, a continuat premierul, conchizând: “Fiecare să-şi gestioneze domeniul pe care îl are!”.

Ulterior, executivul a transmis următoarele precizări:

“Așa cum Ministerul Finanțelor Publice a precizat în repetate rânduri, la nivelul ministerului, sunt în desfășurare, în acest moment, consultări pe tema realizării unui nou Cod Economic, care va include o reformă a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice.

Conceptul de la care au plecat aceste consultări presupune, pe de o parte, încurajarea unor politici publice (cum ar fi sănătatea sau educația), prin acordarea de deductibilități fiscale.

Pe de altă parte, scopul acestei noi abordări este combaterea evaziunii fiscale, prin încurajarea contribuabililor să ceară bonuri sau facturi fiscale, pe care să le folosească apoi pentru obținerea deducerilor menționate mai sus. 

Interesul public pentru acest subiect este perfect justificat. Este vorba despre o amplă modificare propusă, pe care o vor resimți cei mai mulți români.

Tocmai de aceea, ne dorim ca această măsură să fie mai întâi bine fundamentată, să aibă în spate studii de impact și să fie definitivată numai după consultarea specialiștilor.

În urma interesului public major, am decis să facem publică o formă de lucru, care poate constitui o bază de plecare a discuțiilor.

Este un exercițiu de transparență, care ne dorim să continue și să fie corect înțeles. Grupul de lucru de la Ministerul  Finanțelor Publice va continua să analizeze și să aducă îmbunătățiri proiectului, iar forma rezultată va fi supusă unei ample dezbateri publice, în urma căreia va rezulta forma finală.

Guvernul și-a propus ca aceste modificări să fie mai întâi temeinic explicate public și apoi aplicate”.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.