Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare / BEC: PNL a obținut 26,23%, PSD are 23,69%, iar USR-Plus e pe locul 3, cu 20,51% / 

Breaking News:
 

Încă o lovitură pentru Firea: Tribunalul București a suspendat HCGMB de desființare a Administrației Străzilor

Ghinioanele se țin lanț de primarul Capitalei, Gabriela Firea: Tribunalul București a suspendat vineri, la solicitarea companiei Vesta, Hotărârea Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de desființare a 4 administrații ale Municipalității.

Administrațiile în cauză, printre care și a Străzilor, fuseseră desființate de CGMB în vară, la propunerea Gabrielei Firea, când au fost și delegate companiilor municipale – pe care Curtea de Apel București a decis definitiv că au fost înființate ilegal.

Anunțul a fost făcut de Roxana Wring, consilier general USR: ”Încă o decizie a instanței confirmă amatorismul deciziilor luate de Gabriela Firea. Tribunalul București a decis astăzi (vineri – n.r.) suspendarea executării Hotărârii nr. 721/18.10.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Este vorba despre hotărârea prin care urmau să fie desființate mai multe administrații din Capitală: ALPAB, Administrația Străzilor, Administrația Cimitirelor și Administrația Fondului Imobiliar. Am spus încă din acea ședință faptul că astfel de decizii luate pe genunchi, în loc să rezolve problemele, vor provoca și mai multe încurcături. Din păcate, am avut dreptate. Gabriela Firea s-a aventurat încă o dată într-un experiment administrativ sortit eșecului”.
 
În 22 noiembrie, la solicitarea USR, Curtea de Apel București a anulat Hotărârile CGMB prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei. Instanța a constatat că hotărârile au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei. 
 
“Cred că Primarul Capitalei trebuie să-și asume răspunderea politică pentru toată această cascadă de încurcături pe care le-a provocat din aroganță și din încăpățânare. Gabriela Firea trebuie să accepte că nu se pricepe la administrație și că orice zi pe care o petrece în fruntea Primăriei este un risc pentru bucureșteni. Mai ales după această decizie a Tribunalului București, se impune discutarea și susținerea proiectului USR București privind dizolvarea și lichidarea companiilor municipale”, a mai scris Roxana Wring pe Facebook. 
 
Tot la solicitarea Vesta, în luna octombrie, Tribunalul București a decis suspendarea Hotărârii CGMB nr. 531/23.08.2018 privind delegarea serviciului privind organizarea și optimizarea circulației rutiere și pietonale, instalarea, întreținerea și funcționarea sistemelor de semnalizare și dirijarea circulației către Compania Municipală Managementul Traficului.
 
Procesul a pornit de la faptul că Administrația Străzilor avea în derulare o procedură de licitație pentru marcaje rutiere, procedură care nu a mai fost finalizată după delegarea serviciului, iar societatea Vesta a fost afectată.
 
Este vorba despre un acord-cadru pe 48 de luni, cu o valoare estimată de circa 120 milioane lei fără TVA, împărțit pe 6 loturi.
 
Administrația Străzilor București, în calitate de autoritate contractantă, a fost obligată printr-o decizie a instanței să finalizeze procedura de licitație.
21 Shares