Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Adina Florea acuză cenzurarea comunicatelor privind dosarul deschis lui Kovesi / Lazăr răspunde: Ați modificat Legile Justiției! 

Breaking News:
 

Jocurile de noroc, cele mai profitabile servicii de piață prestate populație

 

Chiar dacă pare amuzant la prima privire, jocurile de noroc – care sunt catalogate drept servicii de piață prestate populației – au fost cele mai profitabile anul trecut.

 

Astfel, potrivit datelor INS date publicității luni, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie brută, a fost influenţată cel mai mult în anul 2017 de cifra de afaceri provenită din activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+23,9%).

Pe total, afacerile din serviciile de piaţă prestate populaţiei s-au majorat, în 2017, cu 15,5% faţă de anul anterior.

Activităţile hotelurilor şi restaurantelor s-au majorat cu 13,9%, ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor – cu 12,2% – şi cele de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor, cu 8,9%.

La polul opus s-au situat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, care au scăzut cu 17,5%.

În decembrie 2017, în comparaţie cu luna similară din 2016, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 20,1% ca serie brută și cu 19,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Ca serie brută, s-au consemnat procentaje pozitive în activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+41%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+40,3%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+12,8%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,9%). Scăderi au fost la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-10,3%).

În acelaşi timp, în decembrie 2017 faţă de noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, ca serie brută, a înregistrat o creştere cu 5,5%, datorată serviciilor de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+38,2%), activităţilor de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+13%), activităţilor de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+10,7%) şi activităţilor agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,8%). Pe de altă parte, activităţile hotelurilor şi restaurantelor s-au diminuat cu 0,5%.

La nivelul aceleaşi perioade de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, ca serie ajustată, a crescut cu 3,3%.