Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Încep negocierile între PE și Consiliul UE pentru şefia Parchetului European. Kovesi, favorită / POLITICĂ: Iohannis: “Sunt aproape hotărât să convoc un referendum” / Băsescu: N-aș risca pe chestiuni de justiție, CCR îți dă în cap cu cărticica (Constituția)” / JUSTIȚIE: Carmen Dan: Toade documentele din dosarul “10 august” au fost desecretizate / 

Breaking News:
 

Ministerul Transporturilor a acordat subvenții în valoare de peste 1,33 miliarde de lei

Reprezentanții Ministerului Transporturilor anunță că, pentru prestațiile de anul trecut, companiile de transport feroviar de călători vor încasa subvenții în valoare de peste 1,33 miliarde de lei.

Grosul a revenit, ca de obicei, companiei CFR Călători care a încasat aproape 1,1 miliarde de lei. Regio Trans Călători primește 126 de milioane de lei, Transferoviar Călători primește aproape 71 de milioane de lei, Interregional Călători primește 26 de milioane de lei, Softrans SRL primește 10,8 milioane de lei, iar Regio Călători SRL primește aproape 6,9 milioane de lei.

Compensațiile sunt acordate în special pentru operarea pe rute care, în condiții normale, nu ar fi profitabile din cauza costurilor mari neacoperite de veniturile din banii obținuți pe bilete.

De altfel, la CFR Călători se acoperă compensații inclusiv pentru biletele acordate gratuit elevilor și studenților. În schimb, companiile private obțin de la stat chiar și de patru ori mai mulți bani decât fac din vânzarea de bilete.

Totuși, lumea este nemulțumită pentru că subvențiile acordate sunt într-o continuă scădere. Suma acordată a scăzut cu peste 200 de milioane de lei în ultimii trei ani. CFR Călători primea în 2014 cam câți bani au fost alocați acum tuturor companiilor.