Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:
Episodul 2.

“Papa” Mugur Isărescu are nevoie de pamperși: A început să dea comunicate “otrăvite”. De frică!

Nemuritorul – la figurat! – guvernator BNR “reafirmă” ce nu era de reafirmat și introduce o falsă temă în mentalul opiniei publice. Prin afirmațiile de marți, Mugur Isărescu a speriat o parte din cei peste 10 milioane de deponenți DOAR ca să-și “reafirme” importanța în societate!
“Papa” Mugur Isărescu a început să facă pe el. E nevoie de o vidanjă la BNR

Astăzi, 22 august 2017, aparent fără noimă, “Papa” Mugur Isărescu a dat ordin Biroului de presă al BNR condus de “acoperitul” Dan Suciu să emită un comunicat în care să asigure că “sectorul bancar din România este solid și lichid”, că “BNR supraveghează băncile din punct de vedere prudențial” și că “toate depozitele până la 100.000 euro sunt garantate”.

După cum vedeți, “Papa” Mugur Isărescu nu a spus nimic nou și nici nu a răspuns punctual vreunei întrebări de actualitate. Și, atunci, de ce a dat acest comunicat de presă “Papa” Mugur Isărescu, aparent fără noimă?

Ei bine, comunicatul are o țintă precisă, dar fără nicio legătură cu buna informare a populației.

Comunicatul a fost dat de BNR ca să-i arate premierului Tudose și ministrului de Finanțe Mișa că el, nemuritorul Guvernator, nu are nicio vină în acuzațiile fondate care arată că peste 30 de bănci din cele 46 acreditate și supravegheate de BNR nu au de peste 5 ani profit!

Reamintim că, la începutul lunii august, ministrul Ionuț Mișa a anunțat că peste 70% din băncile care activează în România nu au avut profit în ultimii 5 ani. Adică, 31 din totalul de 46 de bănci nu plătesc impozit pe profit!

Iar luni, premierul Mihai Tudose s-a întrebat retoric: De ce trebuie ca românii să-și mai țină banii în băncile care NU au profit?!? După cum se observă, premierul Tudose NU a atacat sistemul bancar și nici nu a spus că banii românilor nu sunt în siguranță în băncile respective în cota maximă de 100.000 de euro!

Premierul Tudose a spus ce știe toată lumea: băncile nu fac profit din cauză că exportă la băncile-mamă profitul realizat pe spinarea românilor și, evident, nu plătesc impozit pe profit în țara unde realizează… profitul.

Dar rămâne de văzut dacă premierul Tudose se va ține de cuvânt și va da publicității lista cu bănci fără profit sau…

Așadar, sub supravegherea BNR, mai precis a “Papei” Mugur Isărescu – guvernator de 27 de ani -, 31 de bănci nu au profit. Isărescu se scuză, afirmând că “BNR supraveghează băncile din punct de vedere prudențial, nu fiscal”. 
Comunicatul BNR – 22 august 2017

Aici, două articole din SECUNDA ce vorbesc despre jaful bancar…

“EXCLUSIV – DOCUMENT! Băncile care NU au profit! Tabelul Adevărului 2011 – 2015 din sistemul păstorit de “Papa” Isărescu de 27 de ani”
“Isărescu, de partea băncilor în problema neplății impozitului: “Nu e anormal să nu facă profit”

Iată comunicatul BNR. Pentru informarea adecvată a opiniei publice, BNR reafirmă următoarele:

“1. Sectorul bancar din România este solid și lichid. La data de 30 iunie a.c., rata medie de solvabilitate se situa la 19,8%, față de valoarea minimă reglementată, inclusiv pe plan european, de 8%, și comparativ cu media europeană de 14%.

Nici o bancă din România nu are solvabilitatea sub pragul minim reglementat. Indicatorul de lichiditate (reprezentând raportul dintre activele lichide și pasivele pe termen scurt) este de 250,5%, peste nivelul minim reglementat de 100%.

2. BNR supraveghează băncile din punct de vedere prudențial, nu fiscal. Când o bancă înregistrează pierderi care conduc la deteriorarea indicatorilor de prudență, obligația BNR este să le ceară băncilor aport de capital pentru a aduce indicatorii de solvabilitate și lichiditate la niveluri care să asigure buna funcționare a băncii și siguranța depozitelor populației și firmelor.

Ca urmare a acțiunii BNR, în perioada 2008-2017, băncile care operează în România au adus capital în valoare de aproape 15 miliarde lei (peste 3,3 miliarde euro).

3. În conformitate cu legislația europeană, toate depozitele până la 100 000 euro (inclusiv echivalent în lei sau alte valute) sunt garantate.

La data de 30 iunie a.c., numărul persoanelor fizice române care dețineau depozite în bănci din România era de 10 204 042 persoane fizice, din care 10 169 155 persoane cu depozite care se încadrează în plafonul garantat (99,65% din total) și 34 887 persoane cu depozite mai mari decât plafonul garantat.

La aceeași dată, numărul persoanelor juridice române care dețineau depozite în bănci din România era de 736 813 persoane juridice, din care 718 924 persoane juridice cu depozite care se încadrează în plafonul garantat (97,57% din total) și 17 889 persoane juridice cu depozite mai mari decât plafonul garantat.

Din datele prezentate rezultă că nu există nici un motiv de îngrijorare cu privire la siguranța depozitelor populației și firmelor păstrate în băncile din România.”

În acest context, mai puteți citit…

Veste fierbinte pentru afaceriști! Ionuț Mișa a amânat splituirea TVA până la 1 ianuarie 2018!
33 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv