Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Rezultatele primelor şase luni de insolvenţă a RADET, regia cu plăți restante uriașe

RADET  București a înregistrat mai multe rezultate în cele şase luni de la intrarea în insolvenţă, se arată într-un comunicat remis redacției, care nu precizează însă că această regie aflată sub autoritatea Primăriei Capitalei are plăți restante de 3,34 miliarde de lei, cât toate companiile din Top 10 restante la un loc și aproape cât tot bugetul Capitalei.

Printre acestea se numără diminuarea pierderilor de energie termică şi a avariilor, refacerea structurii organizatorice pentru eficientizarea activităţii, studiul de fezabilitate pentru proiecte europene, investiţii pentru modernizarea unui număr de 17 centrale termice şi planificarea a peste 100 de lucrări la reţeaua de termoficare.

În primele două luni ale anului 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, RADET a înregistrat o scădere a pierderilor de energie termică cu 2,73%, de la 25,48% la 22,75%.

“Asigurarea unui regim de funcţionare cu temperaturi constante ale agentului termic, în condiţii de temperaturi exterioare scăzute, a dus la scăderea numărului de avarii pe reţeaua termică primară şi la asigurarea unui serviciu de calitate pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti. În sezonul de încălzire 2016 – 2017, numărul avariilor la reţeaua primară a scăzut cu 23 faţă de perioada similară a sezonului de încălzire 2015 – 2016, fapt reflectat şi de scăderea cu 35% a numărului sesizărilor primite de la cetăţeni privind calitatea serviciului”, se precizează în comunicat.

Negocierea CCM, finalizată

În urma analizei proceselor şi a procedurilor interne, regia a elaborat, în această perioadă, o nouă structură organizatorică pentru eficientizarea activităţii. A fost finalizată negocierea contractului colectiv de muncă (CCM) cu sindicatul şi refacerea regulamentului de organizare şi funcţionare a instituţiei şi au fost implementate o serie de măsuri care au avut ca scop principal optimizarea costurilor şi a activităţii.

În comunicatul RADET nu se precizează numărul angajaților și cuantumul salariilor acestora.

“În această perioadă s-au realizat documentele strategice necesare dezvoltării proiectelor de infrastructură tehnică. Sunt în curs de finalizare studiul de fezabilitate, fiind deja terminată partea tehnică a acestuia, analiza cost – beneficiu, analiza de impact asupra mediului pentru proiecte de reabilitarea a aproximativ 500 de kilometri din reţeaua primară”, se mai arată în comunicat.

Plan de investiții, după deblocarea conturilor

În ceea ce priveşte situaţia investiţiilor, RADET îşi propune pentru anul 2017, cel mai amplu program de investiţii din ultimii 27 de ani.

“Deblocarea conturilor, efect imediat al stării de insolvenţă, a creat oportunitatea dezvoltării unui plan de investiţii, care are ca obiective principale modernizarea unui număr de 17 centrale termice, finalizarea dispeceratului SCADA pentru monitorizarea parametrilor sistemului de termoficare şi controlul acestora de la distanţă, în timp real, precum şi realizarea unui număr de peste 100 de lucrări la reţeaua de termoficare”, se precizează în document.

Regie-mamut cu abonați captivi

RADET Bucureşti se află începând cu data de 5 octombrie în insolvenţă, ceea ce implică un plan de reorganizare a instituţiei şi de soluţionare a problemelor întregului sistem de termoficare.

Regia avea 3.678 de angajați în anul 2015, pentru salariile cărora municipalitatea Bucureștilor a plătit 164 milioane de lei în 2013 – date mai recente nefiind făcute public.  Potrivit unui studiu privind eficientizarea RADET, comandat și plătit de Primăria Capitalei și realizat de Pricewaterhouse Coopers în 2011, pentru eficientizarea Regiei ar trebui concediați 2.000 de angajați.

RADET Bucureşti administrează cel mai mare sistem de termoficare din România, deţinând 43% din piaţǎ. Furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri şi imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici. Toți sunt abonați captivi, potrivit contractelor încheiate. cine vrea să se debranșezte o poate face numai cu aprobare de la RADET. Costurile efective de debranşare sunt în funcţie de numărul de etaje ale blocului şi de tipul de legături folosite pentru debranşări, variind între 47 şi 85 lei/calorifer, fără TVA.  

RADET Bucureşti este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, asigurând 72% din necesarul de energie termică al Capitalei.

95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici).

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv