Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 

Schimburile comerciale româno-elene, în creștere cu 15,3%. Forum de afaceri, la CCIB

Valoarea schimburilor comerciale ale României cu Republica Elenă se cifra la 1.483,2 milioane euro la 30 septembrie 2018 (date disponibile), reprezentând o creștere cu 15,3% față de perioada corespunzătoare a anului precedent), potrivit Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Exporturile către această ţară au fost în valoare de 772,6 mil. euro (+20,1%), iar importurile româneşti s-au ridicat la 710,6 mil euro (+10,6%).

Acest volum al schimburilor de mărfuri plasează Grecia pe locul 18 între țările de destinație a mărfurilor românești și tot acelați loc în topul tărilor de origine a mărfurilor intrate în țara noastră.

La 30 noiembrie 2018, în ţara noastră erau înregistrate 7.290 firme cu capital grecesc, cu 1,36 mld euro capital social subscris, Republica Elenă ocupând locul 9 în topul investitorilor străini în România.

Forum de afaceri româno-elen, la Palatul CCIB

Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB, a avut o întrevedere cu Aristotelis Xenakis, noul ministru plenipotențiar pentru afaceri economice și comerciale al Ambasadei Republicii Elene în România, în cadrul căreia s-a urmărit stabilirea unui program concret de acțiuni vizând impulsionarea comerţului bilateral şi stimularea cooperării româno-elene.

La întâlnire a participat Anamaria Diaconescu, director al Camerei de Comerț Bilaterale Eleno-Române (HRCC). 

Seria de evenimente va fi deschisă de un Forum de afaceri româno-elen care va avea loc vineri, 18 ianuarie, la Palatul CCIB, ocazionat de vizita în România a două misiuni economice elene, una din regiunea Serres și cealaltă cuprinzând firme din întreaga țară.

Din delegațiile elene fac parte reprezentanți ai unor firme ce activează în agricultură și industria agro-alimentară (produse tradiționale din Kefalonia și Creta, fructe și legume proaspete, dulciuri, produse de patiserie, sosuri, produse lactate, oțet, specialități, carne de bivol, bere și alte băuturi), turism, produse cosmetice și suplimente alimentare (spirulină). Evenimentul va fi organizat de Camera bucureșteană, Biroul pentru Afaceri Economice si Comerciale din cadrul Ambasadei Republicii Elene în România și HRCC. Cu acest prilej, va avea loc semnarea acordului de colaborare între CCIB și CCI Serres.

În opinia preşedintelui CCIB, acest eveniment poate fi urmat de organizarea, în primul trimestru al acestui an, a „Zilei oportunităţilor de afaceri” dedicată Republicii Elene și de „Zilele produselor grecești în România”.

 

În perioada următoare, pentru punerea în practică a proiectelor discutate, echipa CCIB va colabora cu Biroul pentru Afaceri Economice si Comerciale din cadrul Ambasadei Republicii Elene în România atât pentru organizarea Forumului de afaceri româno-elen, cât și pentru organizarea „Zilei oportunităţilor de afaceri”.

0 Shares