Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Barna l-a lăsat cu ochii-n soare pe Orban / “Să vedem ce se întâmplă luni și marți în Parlament cu inițiativele legislative prioritare” / 

Breaking News:
 

Taxă forfetară și control ANAF eliminat pentru 1,1 milioane de contribuabili

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a declarat, marți, că vrea să elimine controlul Fiscului și să instituie o taxă forfetară pentru 1,1 milioane de contribuabili, iar companiile mari să fie obligate să-și angajeze personal pentru relația cu Fiscul.

Ministrul a precizat că există aproximativ 1,2 milioane de contribuabili, dintre care cam 45.000 aduc ca venituri 98%. 

„Asta înseamnă că o mare parte din ceea ce înseamnă ANAF, resurse umane, sunt alocate fără un temei logic. Pe de altă parte, companiile sunt sufocate de verificările pe care ANAF le desfășoară. Atunci dacă să spunem că 1,1 milioane de firme aduc undeva la 2%, atunci poate că o abordare de acest acest tip, forfetar poate ar fi mai indicată pentru ambele părți, și pentru mediul de afaceri și pentru ANAF, în sensul unei sume stabilită anual, stabilită transparent, în funcție de cifra de afaceri. Atunci ANAF nu va face niciun fel de controale pe acei contribuabili”, a spus Teodorovici. 

El a precizat că, în acest fel, dorește să crească fiscalizarea: „O astfel de abordare, adică sumă fixă pe an, lipsa controlului ANAF și fiscalizarea a ceea ce intră pe firmă cred că este ceea ce ambele părți doresc”. 

„Ceilalți rămași, cele 45.000, asupra lor o să fie o atenția acordată în mod corect. Fiecare să știe exact când se alocă un anumit control. Pe site-ul ANAF să se vadă acest lucru. Toate procesele verbale pe care ANAF le întocmește să fie prezentate public, fără nume de companii, pentru ca celelalte companii să șie exact pe fiecare speță cum să acționeze”, a explicat ministrul. 

Cele 45.000 de firme să aibă un număr de personal mărit ca responsabili ca dialogul dintre firmă și Fisc să se realizeze corect.

Potrivit acestuia, ideea va avea la bază un document, dar se va discuta cu mediul de afaceri.

33 Shares