Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR a amânat pentru 20 mai verdictul pe completurile de 3 / ÎCCJ a fixat termen pentru dosarul lui Dragnea exact în acea dată / POLITICĂ: Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Lazăr / 

Breaking News:
 

Teodorovici, despre eliminarea TVA defalcat, cerută de CE: Este aplicabilă de la 1 ianuarie

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă că va lua “măsura corectă și legală” în urma avertismentului dat de Comisia Europeană privind eliminarea plății defalcate a TVA.

„O să văd cum au fundamentat, discutăm în Guvern și vom lua măsura corectă și legală. Orice schimbare se va aplica de la 1 ianuarie (2019 – n.r.)”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere pentru aplicarea unui mecanism de plată defalcată a TVA.

Comisia Europeană cere României să elimine mecanismul de plată defalcată a TVA

De la 1 ianuarie 2018, România aplică acest mecanism alternativ de colectare a TVA în care TVA-ul este plătit într-un cont blocat separat, ceea ce creează o sarcină administrativă majoră pentru întreprinderile oneste care își desfășoară activitatea în această țară, arată scrisoarea Comisiei Europene.

Această dispoziție este obligatorie pentru anumite întreprinderi, care trebuie să deschidă un cont bancar de TVA blocat separat.

Scrisoarea de punere în întârziere urmează unei comunicări prin care s-a respins o cerere din partea României de derogare de la normele UE în acest domeniu, din cauza preocupărilor legate de principiul proporționalității și de compatibilitatea cu tratatul. În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităților române.
0 Shares