Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader și Carmen Dan sunt audiați în Comisia LIBE a Parlamentului European / Eurodeputații critică OUG privind contestarea în anulare / ACTUALITATE:  Iohannis merge la Iași cu o zi înainte de sărbătorirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor RomâneSĂNĂTATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 29 

Breaking News:
 

Al patrulea transplant pulmonar la Spitalul Clinic Sf. Maria

Echipa medicală deja cunoscută de la Spitalul Clinic Sf. Maria a efectuat miercuri al patrulea transplant de plămâni din acest an.

Pacientul este o femeie de 51 de ani, din Iași și se afla pe lista de așteptare pentru operație.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Clinic Sf. Maria care a realizat și celelalte trei transplanturi de plămâni.

“Intervenția chirurgicală a fost complicată deoarece pacientei i s-a montat o pompă exterioară, pentru a-i fi asigurată circulația sanguină, metodă pe care puține spitale din Europa o folosesc. Femeia suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară și avea și emfizem pulmonar. După ce va parcurge toate etapele medicale, potrivit protocoalelor, și va ajunge acasă, la Iași, pacienta va fi ingrijită chiar de mama primului beneficiar al transplantului de plămâni, Mugurel Amariei. El și cel de-al doilea bărbat care a primit plămâni noi se simt excepțional, fac sport și au luat în greutate peste 10 kg. Cel de-al treilea pacient se află acum în perioada de recuperare medicală postoperatorie”, precizează reprezentanții spitalului.   

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat că starea pacientei este bună, ea se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizată.